FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Encesa de la Flama de la Llengua a la tomba de Pompeu Fabra a Prada (ACN)Jordi Mir
Feec Notícies - Encesa de la Flama de la Llengua a la tomba de Pompeu Fabra a Prada (ACN)Jordi Mir

Notícies - 02/02/2014

La Flama de la Llengua es renova a Prada i comença el seu peregrinatge cap a Montserrat

Cultura Excursionisme Societat

La tomba de Pompeu Fabra al cementiri de Prada, a la Catalunya Nord, ha estat un any més el lloc de la renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Unes 200 persones han participat en l’esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu i alhora festiu en suport de la llengua i la cultura catalana. En aquesta 45a edició ha estat organitzat per les entitats excursionistes de Reus i el Casal Català del Conflent.

Com cada any, des de 1968, coincidint amb el centenari del naixement de Pompeu Fabra, la flama s’ha encès davant de la seva tomba, tal com ha recordat Jordi Mir, impulsor i continuador de l’esdeveniment. El portaveu de les entitats organitzadores de Reus, Francesc Escoda, ha explicat que la renovació de la flama és una oportunitat d’enfortir el compromís amb la llengua catalana i, al mateix temps, retre homenatge a la figura de Pompeu Fabra.

El vecepresident de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Lluís Simó, acompanyat pel regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Reus, Miquel Domingo, i altres representats de la delegació de les entitats de Reus, va fer el lliurament d’uns lots de llibres per a l’escola Bressola de Catalunya Nord. La nombrosa delegació procedent de Reus també ha aprofitat la trobada per visitar el claustre del monestir de Sant Miquel de Cuixà.

De Prada a Montserrat, passant per Reus

El proper 8 de febrer, la Flama de la Llengua farà un recorregut des del Carrasclet (Capçanes) a la Boca de la Mina (Reus). A la capital del Baix Camp, seu de l’organització i la celebració dels actes de renovació de la Flama de la Llengua d’aquest any, es realitzarà un recorregut a peu fins a la plaça del Mercadal. Els actes centrals tindran lloc a la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, el 23 de febrer, amb la renovació de la Flama de la Llengua.