FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/01/2015

La Flama de la Llengua Catalana surt diumenge de Prada de Conflent cap a Llançà

Cultura Societat

La Flama de la Llengua Catalana es tornarà a renovar aquest any per 46a vegada, una renovació que enguany portarà a terme la Unió Excursionista Llançanenca i que arrenca els seus actes aquest dissabte 31 de gener a Prada de Conflent. La Festa de la FEEC, celebrada el 21 de gener al Born Centre Cultural, va fer un homenatge per reconèixer la tasca dels impulsors i coordinadors de la Flama de la Llengua, a mans de Jordi Mir.

Enguany, com ja és tradició i seguint el programa d’actes, la flama s’encendrà al cementiri del municipi de Prada, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948. Dissabte 31 de gener s’han organitzat una visita cultural i una visita a l’Abadia de Sant Miquel de Cuixà, Ria i Vilafranca del Conflent i, pels qui s’hi quedin a dormir, després hi haurà una revetlla amb l’actuació d’intèrprets de la Catalunya Nord. Diumenge 1 de febrer, s’encendrà la flama al cementiri de Prada i l’Ajuntament la rebrà a les 12.30 hores. Posteriorment se celebrarà un dinar de germanor i es portarà la flama fins a Llançà.

La setmana vinent la flama es pujarà fins a Sant Pere de Rodes i seguirà el seu recorregut fins al punt emblemàtic final de la festa: El Monestir de Montserrat, el 22 de febrer.