FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/02/2016

La Flama de la Llengua Catalana es renova aquest diumenge al Monestir de Montserrat

Cultura

Aquest diumenge se celebra la tradicional Renovació de la Flama de la Llengua Catalana al Monestir de Montserrat. Enguany la celebració, que ja arriba a la seva 47a edició, s’ha organitzat des de la jove entitat Al-pi-nisme nascuda el 2004 a Igualada. La matinada d’aquest dissabte 20 de febrer s’iniciarà una caminada nocturna d’Igualada a Montserrat, on s’hi arribarà diumenge 21 al matí per tal de renovar la flama. Com ja és tradició, la flama es va encendre al cementiri del municipi de Prada, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948 i a qui la FEEC ret homenatge cada any des del 1969.

47-renovació-flama-llenguaEls participants a la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana d’aquest diumenge sortiran a les 2 de la matinada des d’Igualada a peu cap a Montserrat, parant-se per esmorzar a les 06.30 a Can Maçana. A les 10 hores del matí es preveu l’arribada al Monestir i, acabada la missa dominical, se celebrarà l’acte d’encesa de la flama, que es renovarà per 47a vegada, amb un acte acadèmic tot seguit que comptarà amb una conferència d’Antoni Dalmau. A les 13 hores hi haurà una exhibició de balls folklòrics de la ciutat d’Igualada i a les 14 hores es tornarà amb autobús.

A més a més, l’entitat ha previst un autobús a les 08.30 hores del matí de diumenge per a totes aquelles persones que no facin la caminada, amb trajecte gratuït d’Igualada a Montserrat. Qui es vulgui quedar a dinar, també pot inscriure’s enviant un correu electrònic a l’adreça info@flamadelallengua.cat abans d’aquest dijous. A les següents pàgines web podeu trobar més dades sobre l’itinerari que es farà, recomanacions o més informació.