FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Flama de la Llengua Catalana arriba a Reus | FEEC

Notícies - 11/02/2014

La Flama de la Llengua Catalana arriba a Reus

Cultura Societat

Les cinc entitats excursionistes del Baix Camp han acollit la Flama de la Llengua Catalana davant del monument de Carrasclet, aquest cap de setmana passat a Reus. Un nombrós grup de membres de les diferents entitats han traslladat la flama des del Carrasclet a Capçanes i, després, fins a Reus. La nombrosa comitiva ha portat la flama fins a la plaça del Mercadal, on ha estat rebuda oficialment per la ciutat. Tot seguit, desprès dels actes institucionals i d’una festa infantil, s’ha fet el trasllat de la flama a les respectives seus de les entitats organitzadores.

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment festiu i alhora reivindicatiu que es celebra des de 1970 i és organitzat per una entitat o un grup d’entitats excursionistes de la FEEC. L’edició d’enguany està organitzada per cinc entitats de Reus: el Club Excursionista Reddis, la Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms, l’Associació Excursionista Catalunya de Reus, la Secció Excursionista del Centre de Lectura i la Secció Excursionista del Reus Deportiu.

El pròxim acte, al Centre de Lectura de Reus

L’acte central de la 45a edició de la Renovació de la Flama de la Llengua tindrà lloc al saló d’actes del Centre de Lectura de Reus, el proper dimarts, 18 de febrer, a les 20 hores. L’esdeveniment comptarà amb la presència de Joaquim Mallafré, traductor i lingüista català, d’Isidor Marí, professor i president de la secció de filologia de l’Institut d’Estudis Catalans, i de Miquel Àngel Pradilla, professor i també membre de l’Institut d’Estudis Catalans.