FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Flama de la Llengua Catalana, al cim més alt del Montsià | FEEC

Notícies - 18/02/2014

La Flama de la Llengua Catalana, al cim més alt del Montsià

Cultura Excursionisme Societat

Les cinc entitats excursionistes de Reus, organitzadores de la 45a renovació de la flama de la Llengua Catalana, han pujat la Flama fins al Tossal dels Tres Reis, el diumenge 16 de febrer. Des del cim més alt del Montsià, que és el punt de confluència entre Catalunya, el País Valencià i Aragó, la Flama ha sigut recollida per entitats que la distribuiran per diversos territoris de parla catalana.

A l’acte, que hi han assistit un centenar de persones, cal destacar la participació del vicepresident de la FEEC, Lluís Simó, el filòleg delegat de l’Institut d’Estudis Catalans a Castelló, Vicent Pitarch, i el president del Centre Excursionista de Castelló, Andreu Palomo, a més dels representats de les cinc entitats de Reus: el Club Excursionista Reddis, la Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms, l’Associació Excursionista Catalunya de Reus, la Secció Excursionista del Centre de Lectura i la Secció Excursionista del Reus Deportiu.

La Flama, a Montserrat

Sota el lema “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble” la Flama per la Llengua Catalana arribarà a la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, el proper diumenge 23 de febrer. L’acte, que esdevé una celebració cultural on l’esport i la natura hi juguen un paper essencial, pretén recordar la figura de Pompeu Fabra, enginyer i filòleg que va marcar les regles de la llengua catalana moderna.