FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Nora Marcilla
Foto: Nora Marcilla

Notícies - 13/02/2020

La Flama de la llengua arriba diumenge a Montserrat

Bages Flama de la Llengua Catalana

La 51a renovació de la Flama de la Llengua catalana que es va encendre a començaments d’aquest mes a Prada (Conflent) arribarà diumenge a Montserrat.

Aquest any i coincidint amb el seu centenari els Blaus de Sarrià han estat els encarregats d’organitzar la renovació de la Flama de la llengua.

L’encesa institucional que es va fer al cementiri de Prada a la tomba de Pompeu Fabra van trobar-se unes 200 persones que van tornar a reivindicar la persistència del català a tots el territoris de parla catalana.

Des d’aquell moment la Flama va iniciar el seu recorregut habitual i així va ser rebuda a Barcelona al barri de Sarrià on posteriorment ha recorregut diferents escoles on s’ha parlat del paper de Pompeu Fabra com a pare de la llengua normativa.

Els Blaus han aprofitat l’organització d’aquests actes per recuperar una exposició on es poden veure els diferents cartells que han il·lustrat les 51 edicions de la renovació. Aquesta exposició es va estrenar a Prada coincidint amb el 50è aniversari, ara fa just un any.

Aquest pròxim diumenge 23 de febrer la Flama arribarà a Montserrat on serà rebuda pel Pare Abat i es dipositarà a l’atri del Santuari, cremant a la llàntia que la mantindrà encesa durant tot l’any, sota el lema “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”.

Programa de la Flama a Montserrat:

10.30 h Recepció de la Flama per part del Pare Abat.

11.00 h Missa conventual.

12.15 h Parlaments institucionals.

12.30 h Festa de la 51a Renovació de la Flama a la plaça, amb els castellers Pallagos del Conflent, castellers de Sarrià i geganters de Sarrià.

14.00 h Dinar de germanor al Bufet Mirador de Montserrat (cal inscripció prèvia).