FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Fira de la Muntanya i del Llibre Vic-Collsacabra 2014 es presenta al Palau Robert | FEEC

Notícies - 03/11/2014

La Fira de la Muntanya i del Llibre Vic-Collsacabra 2014 es presenta al Palau Robert

Cultura Societat

El Palau Robert de Barcelona ha acollit la presentació de la Fira de la Muntanya i del Llibre de Vic-Collsacabra 2014 aquest divendres 31 d’octubre. A l’acte hi han participat Joaquim Bejarano, de la conselleria de Cultura; Francesc Sanahuja, president dels Amics dels Cingles del Collsacabra; Josep M Solé i Sabaté, president d’honor de la fira; Pere Sust, ex-secretari general de l’Esport, i Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Des del divendres 14 al diumenge 16 de novembre

La fira, que se celebra el 14, 15 i 16 de novembre, comptarà amb un rocòdrom cedit per la FEEC i s’hi podran trobar 25 estands diferents.

El divendres 14 de novembre es farà la inauguració; es projectarà el documental “K2, deu anys després”, a càrrec de l’alpinista i guia de muntanya, Ferran Latorre; s’inaugurarà l’exposició “Plantes medicinals d’Osona” i es presentarà el llibre “El camí ral: històries i llegendes”, a càrrec de l’autor, Xevi Roviró.

El dissabte 14 de novembre serà el dia central i replet d’activitats. Es farà una cursa d’orientació i els assistents podran gaudir del rocòdrom de la FEEC a més d’activitats d’slackline, jocs per als més petits, un simulacre de recerca de víctimes o una passejada botànica per la cinglera de Tavertet. A les 12 del migdia es farà la inauguració oficial de la fira, seguida de conferències, projeccions i activitats musicals amb música de muntanya per als més petits i l’actuació de la Coral Lorelei de l’Esquirol i l’Orfeó Vigatà. El dia es tancarà amb la xerrada “Sumant capacitats” a càrrec d’Eduard Jornet, el pare de Kilian Jornet.

El diumenge 16 de novembre se celebrarà la sortida Cabrerès Mountain Marathon, a més d’altres activitats entre les quals un vol captiu amb globus aerostàtic. A més a més es farà una exhibició de com rescatar un escalador fent servir l’espai de l’espectacular xemeneia del recinte del Sucre de Vic, es presentaran unes jornades tècniques de cartografia i allaus i, entre d’altres actes i activitats, el Cos d’Alta Muntanya dels Mossos d’Esquadra oferirà una conferència.

Vídeo de la presentació a Barcelona

Galeria de fotos de l’acte de presentació