FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 30/10/2019

La Fira de la Muntanya arriba a Vic del 8 al 10 de novembre

Osona

La Fira de la Muntanya, que aquest any arriba a la seva 39ª edició, torna a Vic el cap de setmana del 8, 9 i 10 de novembre, al Recinte Firal El Sucre, amb una àmplia oferta pels amants de la muntanya i les activitats a l’aire lliure. El regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Titi Roca, i el president de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, Miquel Ylla Boré, han presentat aquesta nova edició al pavelló de l’Ausoneta, on també s’ha fet una petita demostració d’escalada, a càrrec de Carles Redorta, impulsor del campionat Open Bloc d’escalada que acull la Fira.

Una de les novetats d’aquest any és que es podran comprar entrades anticipades a través de web www.vicfires-cat. Titi Roca ha explicat que “degut a l’èxit rotund de públic de l’any passat, hem cregut que era oportú facilitar l’accés a la Fira a través de la venda anticipada online.  Hem pres altres mesures, en aquest sentit, com posar dues taquilles, i no només una, per evitar que es formin cues llargues. Hem augmentat el personal que atén el Mercat d’Ocasió, i el divendres obrirem a dos quarts de quatre, una hora i mitja abans del que s’havia fet en els darrers anys”.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que diumenge, de les 17 a les 20 h, es farà una competició de velocitat d’escalada a la xemeneia d’El Sucre i que a l’Espai Collsacabra, situat a l’interior del pavelló firal, s’hi faran, a més de sessions de contacontes i presentacions de llibres, xerrades formatives sobre material i equips de muntanya on participarà el director del CTAC, Adrià Chueca.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya tindrà un estand a la fira de Vic on es mostrarà per primer cop la nova imatge del centenari de la Federació que se celebrarà el pròxim 2020.

A més a més, el President, Jordi Merino, participarà el diumenge dia 10 de novembre a les 12 del migdia en una taula rodona on es debatrà sobre la massificació a la muntanya.

L’àrea expositiva destinada a l’esquí i l’esport de muntanya s’amplia amb 9 estands més, de manera que hi haurà un total de 65 estands, 26 dels quals formen part de la Fira del Llibre de Muntanya, que també aporta continguts culturals, a partir de conferències, taules rodones i presentacions de llibres.

Entre els actes de la Fira, més enllà d’una nova edició de l’Open d’escalada, cal destacar la conferència dels reconeguts alpinistes Yannick Grazianni i Ferran Latorre, la conferència sobre l’esquí de muntanya a Catalunya a càrrec de Jordi Canals, Ton Massagué i Oriol Montero
amb la presentació de la selecció catalana d’esquí de muntanya, i les xerrades i audiovisual sobre l’avantguarda en l’alpinisme català, a càrrec de Marc Toralles i Bru Busom i de Sheila Avilés, campiona del món d’Skyrunning (2017 i 2019).