FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/04/2023

La FEEC “treu la llengua” per l’esport

Cultura Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya se suma a la campanya “Treu la llengua per l’esport” que han engegat Omnium Cultural i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

La campanya té com a objectiu principal promoure l’ús del català en les diferents activitats esportives que es fan al país. Per aquest motiu més d’una cinquantena de federacions esportives i una vintena de clubs esportius ja s’han sumat d’entrada a la iniciativa.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha remarcat la implicació que sempre ha tingut la federació amb la cultura i la llengua del país i ha recordat actes com la Flama de la Llengua Catalana que aquest any ha arribat a la seva 54a edició.

La FEEC històricament sempre ha estat vinculada amb la llengua i la cultura catalana

En l’acte de presentació el president d’Omnium Cultural, Xavier Antich, ha explicat que des de l’entitat es vol seguir enfortint el català dins del món de l’esport i que les persones claus per a poder seguir aquest projecte són els infants, els joves i els nous parlants.

Des de la UFEC, Gerard Esteva, ha recordat la vinculació de la UFEC amb Pompeu Fabra, primer president de la institució i ha volgut vincular l’esport i la llengua en la història del país “l’Esport és un dels bons instruments per donar vida al Català”.

Esteva ha tancat la seva intervenció fent-se seves paraules del mateix Fabra “No cal abandonar mai ni la tasca ni l’esperança”.

Tots aquells clubs i entitats que es vulguin adherir al manifest ho poden fer al web habilitat per fer-ho .