FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/06/2018

La FEEC se suma al manifest de la UFEC davant el menyspreu a les federacions catalanes als Jocs Mediterranis

Societat

La FEEC dona ple suport a la carta que la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha fet arribar al Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis davant el tracte que han rebut les federacions i molts clubs catalans. La XVIII edició dels Jocs Mediterranis, que comencen aquest divendres 22 de juny i s’allargaran fins l’1 de juliol, engloben 33 disciplines esportistes, 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents, 1.000 jutges i representats internacionals, 1.000 periodistes, 3.500 voluntaris i més de 150.000 espectadors. Aquesta era, doncs, una excel·lent oportunitat perquè tot l’esport català sumés esforços i aportés, en la mesura dels possibles, el seu granet de sorra.

El Comitè Organitzador de Tarragona 2018 no només ha menystingut aquests col·lectius, com podria ser la FEEC i la resta de federacions esportives catalanes, sinó que ni tan sols ha convidat als dirigents esportius a cap dels actes, ni a la cerimònia d’inauguració ni als diferents esdeveniments esportius.

Cal recordar que la Generalitat de Catalunya ha estat implicada des del primer moment en l’organització d’aquest esdeveniment i que és la institució que més ha invertit en la construcció de les noves infraestructures dels jocs de Tarragona.

La carta que el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha fet arribar al Comitè Organitzador és la següent:

Benvolgut president,

Primer de tot, des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, que representa les 69 federacions esportives, 12.500 entitats i clubs i 700.000 llicències, us volem desitjar tots els encerts i èxits en els Jocs Mediterranis que comencen aquest divendres. Volem que aquests Jocs siguin recordats pels èxits esportius i organitzatiu, però també pel seu fair play i per la projecció de Tarragona i Catalunya com a ciutat i país esportius. Pots comptar de forma incondicional amb el nostre suport i amb tot el nostre desig de que aquests siguin uns grans Jocs.

Dit això, no puc deixar de manifestar la nostra decepció pel tracte que federacions i molts clubs catalans han rebut per part del Comitè Organitzador. Tot i manifestar, bona part dels dirigents catalans, així com jo mateix, la nostra voluntat de col·laborar, de poder aportar el nostre gra de sorra per poder transmetre els valors que representen aquests Jocs i la seva organització, no ens heu tingut en compte. Ni tan sols hem estat convidats a cap dels actes, ni a la cerimònia d’inauguració ni als diferents esdeveniments esportius.

Puc entendre que l’organització d’aquest esdeveniment és complexa. Hi ha implicades totes les administracions: l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament; així com la presència d’organismes com el CIO o el Comitè Olímpic Espanyol. Però això no ha de ser excusa per deixar de banda els dirigents esportius catalans. De fet, el tracte rebut no té res a veure amb el que van rebre les entitats catalanes en els Jocs Olímpics de Barcelona. En aquell esdeveniment, màxim exponent de l’olimpisme, les federacions catalanes van tenir sempre un tracte prioritari que va resultar en una implicació absoluta per part dels dirigents catalans, que van sumar per poder celebrar els millors Jocs de la història.

No voldria acabar sense tornar a desitjar-vos molta sort en aquests Jocs Mediterranis i manifestar-vos, una altra vegada, la voluntat que siguin tot un èxit.