FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pere Rullan
Foto: Pere Rullan

Notícies - 09/11/2020

La FEEC se suma a la mobilització de l’esport català

Entitats Federats

Per tal de reivindicar l’esport com un servei essencial de la ciutadania, l’esport català està convocat a una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, que es durà a terme el proper dimecres 11 de novembre a les 13 hores. La FEEC se suma a la mobilització, proposada des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i anima a tothom a participar-hi. L’acte es durà a terme amb totes les mesures de seguretat i higiene pel seu desenvolupament i l’aforament serà limitat.

Així mateix, ens adherim al Manifest impulsat per l’UFEC per demanar que l’esport sigui un servei essencial:

  1. Defensem l’esport com un element incident en la millora de la salut, en l’educació, la formació i en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge
  2. Les entitats i clubs esportius del país fa mesos que treballem perquè la pràctica esportiva sigui segura, amb protocols específics desenvolupats per a garantir la traçabilitat i les condicions de total higiene i mínim risc de contagi.
  3. La incidència de l’esport en la transmissió del virus és insignificant. Si analitzem els casos des de l’inici de la pandèmia, l’esport només representa el 0.27% dels contagis.
  4. L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. Set de cada 10 treballadors s’han vist afectats per un ERTO i prop de la meitat de les entitats estan perill d’extinció.
  5. Reivindiquem l’obertura de les instal·lacions esportives, la tornada a la competició i la compensació econòmica pel pal·liar les pèrdues del sector pels tancaments.

Si ets particular, entitat esportiva o empresa, també pots adherir-te al Manifest a través d’aquest enllaç. Ja en som 80.000!

Pla de Rescat per a l’esport català

De moment, i per intentar frenar aquest daltabaix, la Comissió d’Esports de Foment del Treball va presentar el passat 26 d’octubre el Pla de Rescat per a l’esport català. Gerard Esteva, president de la comissió i de la mateixa UFEC, va exigir a la Generalitat “la tornada de la competició esportiva, que s’elevi l’aforament de les instal·lacions esportives del 50 al 70% i que es permeti allargar els entrenaments fins les 22 h en el present toc de queda”. En l’àmbit fiscal, el reclam de “l’IVA superreduït del 4% sobre els serveis esportius, la supressió de l’IVA en inversions en equipaments esportius i la deducció en l’IRPF de les quotes d’instal·lacions esportives i de les llicències”. Esteva va accentuar la necessitat d’ajudar a un “sector tocat de mort que demana urgentment ajuts directes per a la liquiditat de les seves entitats”.