FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Olivé
Foto: Gerard Olivé

Notícies - 08/09/2021

La FEEC se suma a la iniciativa ‘Bivac solidari’

Alpinisme Excursionisme Federats Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya se suma a la iniciativa solidària de les 10i1 nits Bivac solidari que realitza conjuntament amb Arrels Fundació en benefici de la gent “sense sostre”.

La iniciativa és un projecte que fa costat al col·lectiu a través d’Arrels Fundació , alhora que consciència als amants del bivac i la muntanya. Aquesta compte amb el suport de la FEEC i Ferrino i ha llençat el repte de les #10i1nits, una ambiciosa proposta amb finalitat solidària: Fer 11 bivacs en un any dormint a cims i llocs mítics alhora que participes d’una acció solidària.

Pels que estimem la muntanya fer bivac ha estat sempre una experiència especial: dormir sota les estrelles, protegit de la intempèrie més extrema, estratègicament situat en una talaia privilegiada i gaudint dels millors capvespres i albes que un pugui imaginar. Nits màgiques que, sens dubte, no representen la nostra realitat quotidiana: quan acabem l’ascens o completem la ruta, tornem a casa i descansem en el nostre acollidor llit.

Tot el contrari dels “sense sostre”, els qui es veuen obligats a perpetuar les nits de Bivac al carrer de manera indefinida, sense els al·licients de les gratificants vistes del cim ni l’agradable protecció del sac de plomes, i sense la possibilitat de tornar a un llit càlid i agradable una vegada s’ha acabat l’experiència.

Podeu trobar tota la informació al portal Bivac.org