FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/06/2018

La FEEC rep el segell d’Entitat Esportiva Ètica

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha estat reconeguda avui com a Entitat Esportiva Ètica. En un acte a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) se li ha fet entrega d’aquest distintiu, juntament amb sis federacions més, per l’aposta per una gestió ètica, responsable i transparent.

La UFEC, en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport, va posar en marxa un programa per a la implantació de protocols de Compliment Normatiu (Compliance) a les federacions esportives. Més d’un 50% de les federacions es van acollir a aquest programa que vetlla perquè les federacions adaptin protocols i procediments adequats per garantir que les entitats, inclosos els seus directius, treballadors i agents vinculats, compleixin amb el marc normatiu aplicable. A dia d’avui, ja hi ha altres federacions que també han iniciat aquest projecte.

Explicar que som ètics

El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha comentat que “teníem el deure d’explicar que som ètics. L’esport de veritat ho és i ens han perjudicat casos aliens i externs”. Aquest reconeixement “no és una foto fixa”, afegeix Esteva, qui assegura que “s’ha de revisar regularment, cada dos anys, perquè el nostre compromís no és a curt termini”.

Per la seva banda, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha destacat que “aquest segell és un bon exemple del model de cooperació entre administració pública i federacions esportives”. Ara, aquesta manera de fer ètica i transparent “s’ha d’incorporar a la cultura federativa siguin quin siguin els dirigents de l’entitat”, ha reblat.

Un procés llarg

Aquest programa de Compliment normatiu (compliance) es fa través, en un primer estadi, d’entrevistes, anàlisi i desenvolupament per part d’un agent expert en la matèria. Seguidament, els òrgans de la federació aproven engegar el procés, se’ls entrega tota la documentació i es dona formació a directius i personal. Al final del procés, que pot durar fins a un any, la Unió de Federacions entrega a les federacions que el finalitzen un segell d’Entitat Esportiva Ètica, amb el qual es vol acreditar les entitats que han implementat el programa de compliance i aposten per una gestió ètica, responsable i transparent.

Set federacions aposten per la transparència

L’acte ha comptat amb la presència del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, el president de la UFEC, Gerard Esteva, i els presidents de les federacions que han rebut el reconeixement. Per part de la FEEC, el president Jordi Merino, ha estat acompanyat per bona part de la junta directiva. Entre ells, hi havia els vicepresidents, Josep Casanovas, Miquel Fernández i Carme Oró; el cap de l’Àrea Administrativa, Josep Balagueró, i el cap de l’Àrea d’Entitats, Carles Xavier Pons.

Les set federacions que han rebut aquest distintiu, a banda de la FEEC, han estat: la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la Federació Catalana de Futbol, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Aèria Catalana, la Federació Catalana d’Hípica i la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics. La Federació Catalana de Natació va rebre aquest distintiu a començaments d’any, com a primera federació que finalitzava la implantació de programa.