FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/03/2021

La FEEC reconeix a les entitats que han celebrat 25, 50, 75 i 100 anys aquest passat 2020

Entitats

L’any 2020 no ha estat un any fàcil per ningú des de que el passat mes de març es va decretar el confinament a bona part d’Europa i la pandèmia de la Covid-19 en va convertir en protagonista d’un any ple d’interrogants.

La mateixa Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha vist afectada de ple en la celebració del seu centenari.

La FEEC però a poc a poc i a mesura que es van començar a obrir certes distincions ha volgut anar recuperant el màxim possible aquells edeveniments que van quedar ajornats.

Un d’aquests esdeveniments és el reconeixement dels aniversaris destacats de les entitats de la FEEC. Aquest acte s’acostuma a fer a la festa de la FEEC que aquest passat 2020 no s’ha pogut celebrar com a conseqüència de la pandèmia. Tot i això des de l’àrea d’entitats de la FEEC s’ha aconseguit crear un calendari per lliurar els reconeixements pertinents a aquestes entitats i clubs.

Un centenari de color blau 

Els primers en rebre per part del president de la FEEC, Jordi Merino, la placa commemorativa i la subvenció pertinent pel seu aniversari van ser el CE els Blaus de Sarrià que el mes de gener van poder venir fins a la seu de la FEEC per a poder fer l’acte de reconeixement pels seus 100 anys.

L’entitat barcelonina va celebrar el seu centenari també durant el 2020 però com va passar amb el centenari de la FEEC i tantes altres activitats va ser una celebració molt descafeinada i que no va poder complir amb el calendari previst a principis d’any.

Quarts, mig i tres quarts de segle d’excursionisme arreu del país

Un total de vuit entitats han celebrat o bé els seus 25, 50 o 75 anys el passat 2020. D’aquestes destacar els tres quarts de segle de l’AE Etnografia i Folklore que ha estat la darrera que aquest mes de març ha estat distingida amb el reconeixement del seu centenari.

Dues entitats; CE de Cambrils i el CE de Caldes de Malavella han arribat als 25 anys. En el cas de l’entitat cambrilenca, el president de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat del vicepresident, Josep Casanovas, van participar en l’acte de celebració que es va fer a la localitat del Baix Camp.

Pel que fa a aquelles entitats que han celebrat les cinc dècades d’existència han estat el CCE Avinyó, UE Sabadell, Ski Club Camprodon, CE Arenys de Mar i CE Olot. Aquests últims han commemorat aquesta data a la publicació d’un llibre dels seus primers cinquanta anys i de l’excursionisme a la Garrotxa.

El president de la FEEC, Jordi Merino, va aprofitar també la visita a la seu de la UE Sabadell per fer entrega del lot de llibres del programa suport a les biblioteques, a la mateixa entitat del Vallès.

Cal recordar que les dates de les fundacions de les entitats són les que consten als estatuts d’aquestes que té registrats la FEEC.