FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/02/2014

La FEEC, reconeguda com a membre de ple dret de la Federació Internacional de Raquetes de Neu (ISSF)

Raquetes de neu

La Federació Internacional de Raquetes de Neu (International Snowshoeing Federation – ISSF) ha reconegut la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com a membre nacional de ple dret per a la temporada 2014. El reconeixement de la FEEC, signat pel president de la ISSF, el nordamericà Mark Elmore, i el secretari de la ISSF, l’alemany Marcus Fink, es va fer efectiu durant el congrés celebrat a Rättvik, Suècia, el passat 1 de febrer.

L’acreditació a nivell internacional la va recollir el vicepresident primer de la FEEC i seleccionador de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu, Josep Maria Peixó, en aquesta assemblea constituent de la ISSF, a la qual hi van assistir representants de Noruega, Suècia, EUA, Itàlia, Alemanya, França, Rússia i Japó. Aquesta acreditació de la selecció catalana suposa el reconeixement de Catalunya en les competicions de Raquetes de Neu a nivell europeu i mundial per a la temporada 2014. Durant l’assemblea també es va avançar que Alemanya organitzarà i serà la seu de la pròxim mundial de raquetes de neu del 2015.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC ja va participar al campionat del món representant Catalunya a nivell internacional el passat 1 de febrer, en el Siljan Snowshoe Festival. Els esportistes catalans van tenir una molt bona actuació aconseguint el bronze tant en categoria masculina com en la femenina, de la mà de Just Sociats (CE de Callús) i Mavi Gil (CE del Solsonès).

Projecció internacional de la FEEC

Aquest reconeixement internacional de la FEEC s’afegeix als obtinguts en altres disciplines esportives i àmbits d’actuació. A més de la ISSF, la FEEC és membre de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA), la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF), la Federació Internacional de Curses per Muntanya (ISF), la Federació Internacional d’Esports d’Escalada (ISFC) i l’Associació Europea de Senderisme (ERA).