FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/10/2017

La FEEC rebutja la detenció dels presidents d’Òmnium i l’Assemblea

Societat

Com a conseqüència de les darreres actuacions de la justícia espanyola i davant la situació actual on després de més de quaranta anys, s’ha tornat a empresonar a gent per motius polítics, des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya volem mostrar el nostre suport en la defensa dels drets i la llibertat d’expressió dels representants de les entitats catalanes.

L’Estat espanyol ha seguit demostrant la seva forma d’actuar i no n’ha tingut prou amb la brutal repressió policial del passat 1 d’octubre que va provocar més de 800 ferits arreu del territori. Espanya és actualment l’únic Estat de la Unió Europea on hi ha dos presos polítics.

Per aquest motiu des de la FEEC, rebutgem contundentment la detenció i demanem l’alliberament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i del president de l’Assemblea Nacional, Jordi Sánchez, que han estat empresonats pel fet de conduir de forma pacífica les manifestacions populars del passat 20 de setembre.

Remarquem el nostre compromís amb la cultura catalana i amb les actuacions pacífiques i democràtiques que s’han dut a terme per part dels dos representants d’aquestes entitats.

La Federació se suma a les mobilitzacions previstes per aquest dimarts 17 d’octubre i fa una crida a la mobilització per la defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió a Catalunya.

Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya