FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/09/2014

La FEEC realitza obres de millora al refugi Certascan amb dues importants intervencions

L’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha iniciat unes obres de millora del refugi Certascan (Pallars Sobirà). Les obres que van começar ahir dilluns 1 de setembre preveuen dues actuacions importants.

Per una banda, s’està treballant en la substitució d’una part de la teulada del refugi, enfonsada per la neu, així com el reforçament de les bigues que uneixen el porxo amb la teulada. Per una altra banda, i de manera paral·lela, s’està realitzant la substitució de la fossa sèptica, també malmesa per culpa d’un esfondrament causat per l’acumulació de neu.

La logística del transport del material per a l’actuació es va haver de fer amb camió fins al final de la pista de Canalada i, posteriorment, amb helicòpter fins al refugi. Si la previsió inicial es manté, l’actuació en la que hi treballen sis persones, finalitzarà el proper divendres 5 de setembre amb la retirada del material d’obra i la fossa antiga. Aquesta actuació final també es realitzarà per mitjans aeris i, posteriorment, en camió.