FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pep Llusà
Foto: Pep Llusà

Notícies - 06/06/2022

La FEEC presentarà la guia ‘Senderisme a Catalunya II’ amb una excursió al castell de Burriac

Maresme Senders

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) presentarà la guia excursionista Senderisme a Catalunya II, coeditada per la mateixa Federació i l’Editorial Alpina, el proper dissabte 11 de juny a Cabrera de Mar (Maresme), en el marc d’una caminada a través del sender local SL®-C 115.

Senderisme a Catalunya II és un recull de vint excursions accessibles moltes d’elles a totes les edats i a la majoria de nivells. Unes propostes repartides per tot el país que segueixen una petita part de la xarxa de senders homologats de la FEEC. La guia descriu set trams diferents de senders de gran recorregut (GR®); vuit senders de petit recorregut (PR®-C); i cinc senders locals (SL®-C). Vint excursions repartides entre setze comarques catalanes, totes elles amb un destacat interès excursionista i amb el clar propòsit d’acostar la pràctica del senderisme homologat al màxim de gent possible. Cadascuna de les vint propostes conté una descripció de la ruta, un parell de fotografies i un mapa parcial de cada excursió. El llibre, que es podrà comprar a partir del mes de juny, és una continuació del primer volum amb el mateix títol, integrat en la mateixa col·lecció de l’editorial Alpina i escrit pel mateix autor.

 

Participació en la caminada i obsequi d’un exemplar de la guia

La presentació es farà trepitjant directament el territori, mitjançant una caminada a una de les propostes de la guia: el sender local SL-C 115, una ruta circular de 8,8 km i 380 metres de desnivell positiu que des de Cabrera de Mar puja al capdamunt del turó de Burriac, on hi ha les restes del castell de Burriac, les restes del qual tenen gairebé 1.000 anys d’història i on es pot gaudir d’una de les millors vistes del Maresme. El sender discorre íntegrament pel Parc de la Serralada Litoral i està promogut i senyalitzat per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Pel que fa a la normativa i regulacions existents que hi ha en aquest espai natural protegit, consulteu-les al web del Parc de la Serralada Litoral.

Tots els federats interessats en participar en la presentació i realitzar la caminada d’aquest sender poden fer-ho a través del gestor d’inscripcions de la FEEC. Per motius logístics la inscripció, però, està limitada a 50 persones i se seguirà un rigorós ordre d’inscripció, que té un cost de 14€. El preu inclou la possibilitat de participar en la caminada i un exemplar de la guia, que s’entregarà en l’àrea d’esbarjo de la Font Picant, en un dels punt d’informació del Parc de la Serralada Litoral, en el moment en que els participants passin per aquell indret durant la l’excursió.

Les inscripcions estaran obertes fins al 7 de juny al portal web de la FEEC.

Horaris:

9:30h: breu acte protocol·lari de presentació de la guia, a la Plaça del Poble de Cabrera de Mar.

A continuació, un cop finalitzat l’acte protocol·lari, arrencarà la caminada, que s’allargarà unes 3h 30 min.