FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/10/2017

La FEEC presentarà a Vic les seleccions d’hivern

Esquí de muntanya Raquetes de neu

Les seleccions catalanes d’hivern de la FEEC es presentaran el pròxim cap de setmana a la Fira de la Muntanya que es farà a Vic.

La presentació es farà el proper dissabte 4 de novembre, a les set de la tarda a l’estand que la FEEC tindrà a la fira. Es presentaran les seleccions d’esquí de muntanya i de raquetes de neu per aquesta temporada 2018.

En l’acte hi participaran membres de la junta de la FEEC, encapçalats pel seu president, Jordi Merino, conjuntament amb els tècnics de les seleccions.

Les selecció catalana d’esquí de muntanya tornarà a participar en diferents proves open de la copa del món de l’especialitat així com a diferents proves d’àmbit europeu.

La selecció d’esquí de muntanya començarà la seva pretemporada del 19 de novembre al 2 de desembre amb una estada als Alps a Tignes.

Les principals proves internacionals on participarà la selecció seran del 14 al 17 de març a la Pierra Menta (França) i del 23 al 25 de març al Tour de Rutor (Itàlia).

La selecció de raquetes de neu iniciarà el seu camí internacional participant a principis del mes de gener a la clàssica Ciaspolada a Itàlia.

Presentació selecció raquetes 2017. Foto: Miquel Taverna

Senderisme a Catalunya

A la mateixa fira de muntanya de Vic es farà una taula rodona on es parlarà sobre l’estat actual del senderisme a casa nostra.

Sota el títol ‘Senderisme a Catalunya’ diferents especialistes relacionats amb el món de la muntanya i el senderisme analitzaran els diferents aspectes relacionats amb els senders.

La taula comptarà amb la participació del vicepresident de la FEE, Josep Casanovas, el director del Parc Natural del Cadí Moixeró, Jordi Garcia Petit, el tècnic de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona, Josep Melero, el tècnic de territori de la FEEC, Josep Llusà, Josep Maria Musachs (Editorial Alpina) i Fermí Sicília (Cuidador de Senders).

La taula es farà el diumenge dia 5 novembre a partir de tres quarts de dotze del migdia a l’Espai Fòrum de la fira.

GR 92 Nord. Foto: Josep Llusà

La Fira de Muntanya de Vic

La Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra obrirà les portes el 3, 4 i 5 de novembre al Recinte Firal El Sucre de Vic on, un any més, s’hi instal·larà la Fira de la Llibre de Muntanya, una àrea expositiva amb empreses relacionades amb l’esquí i l’esport, el Mercat d’Ocasió i el rocòdrom.

A més, es duran a terme conferències, presentacions de llibres, sessions de contacontes i col·loquis relacionats amb el muntanyisme i la natura. El diumenge 5 i els dies 11 i 12 de novembre, el Collsacabra acollirà diverses activitats com la Cabrerès Mountain Marathon, la tirolina gegant, un nou concurs de fotografia, i tallers i xerrades.

El Recinte Firal El Sucre de Vic estarà obert els dies 3, 4 i 5 de novembre de les 10h a les 20h i tindrà dues àrees expositives: la d’Esquí i Esport, destinada a les mostres comercials d’empreses relacionades amb la muntanya com estacions d’esquí, agències de viatge, botigues de roba i material esportiu, i la Fira del Llibre de Muntanya, que acollirà a diverses empreses del món editorial. A aquestes dues àrees cal sumar-hi el Mercat d’Ocasió, que s’ubicarà a l’entrada del recinte i on s’hi podrà adquirir roba i material de segona mà provinent de particulars i també hi haurà una zona outlet, amb material de botigues d’esports. Al Recinte Firal també es faran altres activitats com conferències, presentacions de llibres, sessions de contacontes, col·loquis, el concurs Open Bloc d’Escalada i escalada a la xemeneia d’El Sucre.