FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

dos esportistes fent alpinisme per una muntanya rocosa Foto: Marc Toralles
dos esportistes fent alpinisme per una muntanya rocosa Foto: Marc Toralles

Notícies - 17/03/2023

La FEEC presenta les primeres ‘Jornades de Seguretat’

Baix Camp Seguretat

Vinyols i els Arcs (Baix Camp) acollirà aquest pròxim dissabte 25 de març el que seran les primeres Jornades de Seguretat de la FEEC.

Aquesta iniciativa neix amb la intenció de seguir potenciant la seguretat en les activitats de muntanya i està dirigida a tots els federats i federades, entitats i tothom que vulgui assolir competències i coneixements en un dels aspectes més determinants abans de preparar la teva activitat a l’entorn natural.

L’eix de les Jornades de Seguretat,  serà la prevenció d’accidents en el medi natural i estaran dirigides i coordinades des de la mateixa Àrea de Seguretat de la FEEC amb diferents especialistes titulats en les diverses matèries relacionades amb la muntanya.

En total es realitzaran sis ponències que aniran a càrrec de l’UIM (Unitat de Muntanya dels Mossos d’Esquadra), els GRAE dels Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals i la mateixa Àrea de la FEEC. Les altres dues ponències s’enfocaran a parlar de la gestió d’accidents per part de la companyia asseguradora i les comunicacions.

Els recursos adquirits facilitaran la planificació i organització d’activitats de muntanya i conèixer el seu marc
legal, reaccionar davant les espècies perilloses de la fauna, saber com actuar en cas d’accident a la muntanya i la importància de la comunicació en llocs sense cobertura mòbil. Si ho desitges, podràs assistir al dinar que tindrà lloc al Casal Municipal de Vinyols i els Arcs.

Les jornades que comptaran amb l’organització del Club Excursionista de Vinyols s’iniciaran a les 9h i s’allargaran fins les 19h.

Les inscripcions es poden formalitzar fins al 21 de març 

Consulta el programa de les Jornades

Normativa de la Jornada