FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Una de les rutes amb cadira Joelette
Una de les rutes amb cadira Joelette

Notícies - 07/09/2023

La FEEC presenta el primer curs federatiu de monitor/a inclusiu

Formació Inclusió

L’Àrea de Formació de la FEEC i l’Escola Catalana d’Alta Muntanya, conjuntament amb l’Àrea d’Inclusió de la FEEC, inicien el primer curs formatiu per a monitors i monitores inclusius.

L’objectiu del curs és dotar a les entitats d’aquestes figures per a poder donar un servei que des de la FEEC es creu que és determinant per a seguir fent arribant la muntanya per a tothom.

Aquest curs és un primer pas per a poder aconseguir que les entitats de la FEEC puguin oferir més activitats inclusives.

Cal recordar que la figura del monitor, monitora,  és la que dona suport en la dinamització de les activitats que organitzen les entitats excursionistes i a la vegada promou les diverses activitats de muntanya inclusiva que s’hi organitzen. Aquest curs va dirigit a totes les persones que vulguin complir aquestes tasques dins de les entitats i clubs excursionistes adherits a la FEEC i que ja hagin superat les proves d’accés al curs.

A continuació es presenten els detalls d’aquesta convocatòria:

Requisits d’accés:

  • Tenir el carnet federatiu de la FEEC de l’any en curs
  • Ser major d’edat
  • Està en possessió del Nivell I d’Excursionisme, Monitor d’Excursionisme o superior en qualsevol de les seves especialitats o Llicenciatura en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport demostrant formació amb muntanya. Els aspirants que no tingui cap d’aquestes formacions, hauran de cursar la formació federativa Bloc Comú.

El curs té una càrrega lectiva d’unes 50 hores lectives amb contingut teòric i pràctic. Un cop finalitzat i superat el curs, l’alumne ha de realitzar 45h de pràctiques en entitats i centres excursionistes de la FEEC, de barra direccional i Joëlette.

Calendari del curs

Inscripcions