FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/05/2016

La FEEC presenta el llibre ‘Catalunya. 20 refugis. 32 excursions’ al refugi Estasen, al peu del Pedraforca

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha presentat el llibre “Catalunya. 20 refugis. 32 excursions” al refugi Lluís Estasen, al peu del Pedraforca, el 7 de maig. El Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, autor del pròleg, ha assistit a l’acte de presentació de la guia que la FEEC ha coeditat amb l’Editorial Alpina.

“Catalunya. 20 refugis. 32 excursions” és el títol de la guia, il·lustrada amb una acurada selecció de fotografies, que inclou una fitxa detallada dels 20 refugis que formen part de la xarxa de refugis de la FEEC, i 32 propostes excursionistes per a fer des de cadascun dels equipaments. Les activitats estan pensades per a tots els públics, des de senzilles excursions per a fer en família, fins a ascensions a alguns dels principals cims del país.

Han assistit a l’acte: el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras; el Director del Parc Natural Cadí-Moixeró, Jordi Garcia; el Cap de la Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra, Ramón Arqué; el president de la FEEC, Jordi Merino, autor d’un dels pròlegs del llibre junt a Figueras; el vicepresident primer de la FEEC; Lluís Simó; el vicepresident segon de la FEEC, Josep Casanovas; i l’autor del llibre, Josep Llusà.

El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha comentat que “durant els últims anys la gent ha conquerit la muntanya. No cal participar en grans competicions per gaudir-ne. Aquest fenomen ha d’anar acompanyat d’una pràctica ordenada i segura del muntanyisme. Cal destacar la gran tasca que fa la FEEC per donar a conèixer i promocionar l’excursionisme i el territori”. Per altra banda, el president de la FEEC, Jordi Merino, ha destacat que “la FEEC aixopluga multitud d’activitats i disciplines esportives. A més de tot això, la xarxa de refugis de la FEEC és un dels grans actius amb els que comptem, i estem apostant per el seu desenvolupament i creixement. Com a dada curiosa, he buscat informació a l’hemeroteca i és el primer cop que un Secretari General de l’Esport visita un refugi de muntanya”.

Josep Casanovas, vicepresident segon de la FEEC i Cap de l’Àrea de Territori ha recordat que “aquesta guia és un element més de la feina de promoció de la xarxa de refugis que el nou equip de l’Àrea de Territori va començar fa dos anys i mig”. Per acabar, Josep Llusà, autor de la guia ha donat “agraïments per a tots els guardes del refugis per el suport durant aquests mesos, i a l’editorial Alpina per l’excel·lent tasca de maquetació i edició de la guia”.

Fotografies / Ivan Torres