FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quino Hernández
Foto: Quino Hernández

Notícies - 17/02/2022

La FEEC presenta el calendari competitiu d’escalada esportiva 2022

Escalada esportiva Escalada

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya presenta el calendari competitiu d’escalada esportiva per aquest 2022.

Enguany, la Copa Catalana d’Escalada Esportiva tindrà tres proves de bloc que es repartiran entre els mesos de març i octubre en alguns dels millors rocòdroms catalans. La Copa es repartirà per diferents punts del territori.

De fet, serà la primera prova de la Copa la que enceti el calendari aquest any, el 26 de març a la Sala Indoorwall de Vilanova i la Geltrú (Garraf). El segòn certàmen tindrà lloc el 2 d’abril a la Sala Flashh de Sant Cugat (Vallès Occidental) i, un cop passat l’estiu, serà el rocòdrom Blocat de Centelles (Osona) l’encarregat de decidir els guanyadors de la Copa 2022 l’1 d’octubre.

Pel que fa al Campionat de Catalunya d’escalada esportiva, aquest es repartirà en tres cites, una per a cada disciplina: dificultat, bloc i velocitat. El 14 de maig la Sala Golem de Blanes (La Selva) serà la que obrirà el teló del Campionat de Catalunya d’escalada esportiva amb la prova d’escalada de dificultat. Els escaladors tindran tot l’estiu per a preparar-se per a la següent prova, que no tindrà lloc fins l’1 d’octubre a la sala Blocat de Centelles, on es decidiran els guanyadors de la disciplina de bloc (aquesta prova també formarà part de la Copa). Finalment, el 12 de novembre, els escaladors catalans tindran l’oportunitat de provar-se en la disciplina de Velocitat en uns murs oficials per a la disciplina a l’imponent rocòdrom Sharma Climbing de Gavà (Baix Llobregat). Serà aquesta sala d’escalada, la més gran de l’Estat, l’encarregada de tancar el Campionat decidint els guanyadors overall d’escalada esportiva 2022.

Els paraescaladors catalans també tindran el seu Campionat de Catalunya de Paraescalada el 15 de maig a la Sala Golem de Blanes, només un dia després del començament del Campionat de Catalunya d’escalada esportiva. Així doncs, la Sala Golem acollirà en un mateix cap de setmana els dos Campionats.

Com a novetat d’enguany, la marca Fixe Climbing entrarà com a col·laborador aquest 2022 i s’afegirà als actuals col·laboradors i patrocinadors del Campionat 8c plus i Ternua.