FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/09/2017

La FEEC present a la trobada nacional de barranquisme a la Alpujarra

Descens de barrancs i engorjats

Membres de l’Àrea de barrancs de la FEEC han assistit a la trobada nacional de barranquisme de la FAM – FEDME a La Alpujarra de Granada, concretament a Pampaneira i Órgiva. La trobada, desenvolupada en el marc de la segona reunió anual de representació autonòmiques de les àrees de barrancs de la Federacions autonòmiques a la FEDME, ha comptat amb la participació de 98 esportistes procedents de cinc països diferents.

Els participants van realitzar en primer terme el barranc Tajo de Cortes (riu Bermejo), que va cloure amb un taller sobre descensors i tècnica de descens, a càrrec de Tomás Martínez. A la tarda es va dur a terme la presentació oficial per part de Julio Perea, president de la Federació Andalusa de Muntanyisme, Juan Luis Haro, corresponsable de l’Àrea de barrancs de la FEDME, i Ángel Pérez Rodríguez, alcalde de Pampaneira. El dia següent van realitzar tres barrancs: Lentegí, barranc de Pogueira i barranc de Trevélez. A la tarda es van desenvolupar diverses conferències internacionals impartides per esportistes de gran reconeixement com Romà Peroto (Itàlia), Erdal Yalcin (Turquia) i Ricardo Troncoso (Mèxic). També es va dur a terme una xerrada explicativa de l’aplicació Canyoning App per part dels seus reponsables.

trobada barranquisme FAM-FEDME3

El diumenge, per finalitzar l’esdeveniment, es van realitzar els barrancs de Tajo Corts, barranc de Poqueira i barranc de Trevélez, per tal que tots els participants els poguessin alternar i realitzar en la seva totalitat.

trobada barranquisme FAM-FEDME1