FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La FEEC participa en les Jornades Estatals de Senderisme, a Port de Sóller | FEEC

Notícies - 05/11/2014

La FEEC participa en les Jornades Estatals de Senderisme, a Port de Sóller

La Federació Balear de Muntanyisme ha estat l’amfitriona de la 22a edició de les Jornades Estatals de Senderisme celebrades a Port de Sóller, al cor de la serra de Tramuntana de l’illa de Mallorca.

En les jornades, celebrades entre el 31 d’octubre i el 2 de novembre, hi han participat deu federacions de l’Estat, a més de la FEDME. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha estat representada per Josep Casanovas, vicepresident i cap de l’Àrea de Territori; i per Andrés Garcia, coordinador de l’Àrea de Senders. Després de la recepció oficial, es realitzà l’acte d’inauguració de les jornades, presidit per Joan Garrigós, president de la FEDME.

La jornada de dissabte s’inicià amb un taller en el que es va presentar la nova web i aplicació per a dispositius mòbils i tauletes de senders de la federació espanyola. Amb el nom de “Mi Senda” estarà activa a partir del 15 de novembre. Aquesta web es nodrirà del nou Registre Estatal de Senders i estarà interconnectada amb els portals web de les federacions autonòmiques que disposin d’informació acurada de senders.

A la tarda es realitzà la reunió del Comitè Estatal de Senders. Noves incorporacions en l’articulat del “Manual de Senders” i l’aprovació del “Manual de Senyalització” van ser els temes més destacats en l’ordre del dia. De cara el 2015 es planteja l’adopció d’una nova senyal de canvi de direcció. Aquesta, entre d’altres accions, es discutiran en la reunió del Comitè que se celebrarà a Madrid.

La Federació Balear de Muntanyisme va preparar per diumenge una caminada per un tram del magnífic itinerari del GR 221, també conegut com a Ruta de Pedra en Sec, que recorre tota la serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco en la categoria de Paisatge Cultural l’any 2011. Un dinar al refugi la Muleta, situat al terme municipal de Sóller, va posar fi a les Jornades.