FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/10/2016

La FEEC participa en el primer col·loqui internacional sobre els refugis de muntanya als Pirineus

Refugis

El Comitè departamental Midi-Pyrénées de la Federació Francesa de Clubs Alpins i de Muntanya (FFCAM), organitza per primera vegada un col·loqui internacional sobre els refugis de muntanya als Pirineus, entre l’1 i el 2 de desembre d’aquest 2016, a la localitat francesa de Bagnères de Luchon.

La iniciativa, que tindrà lloc al Casino d’aquesta localitat, pretén ser un espai de debat entre els diferents actors relacionats amb els refugis pirinencs i el seu entorn: des de guardes fins a gestors de refugis, passant pels espais naturals protegits on s’ubiquen o els arquitectes que dissenyen els refugis. Temes com l’energia, la innovació, el públic jove o el tractament de residus, entre molts d’altres, seran alguns dels diferents tallers i xerrades.

És la primera trobada d’aquest tipus que es fa als Pirineus, i des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha col·laborat activament en l’organització com a membres del comitè de pilotatge del col·loqui, aportant alguns dels actors que participaran en els diferents debats i tallers que se celebraran al llarg dels dos dies. El president de la Federació, Jordi Merino, serà un dels participants en la taula de col·loqui sobre les conclusions de divendres dia 2.

Per part catalana, també han confirmat la seva presència el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, així com també la directora-conservadora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o l’arquitecte Josep Bunyesc, autor dels dos darrers projectes de reforma del refugi Colomina.

L’entrada al col·loqui és gratuïta amb prèvia inscripció, oberta fins al 14 de novembre. Podeu consultar el programa de manera detallada, així com formalitzar la inscripció o veure les possibilitats d’allotjament a la pàgina de l’esdeveniment.