FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/04/2014

La FEEC participa en el Curs avançat de seguretat en activitats a l’aire Lliure

El vicepresident de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Lluís Simó, ha participat aquest cap de setmana a la reunió anual de federacions autonòmiques per treballar en el sistema de gestió de la seguretat. Dins el marc d’aquesta reunió, l’Escola Espanyola d’Alta Muntanya (EEAM) ha realitzat una part del Curs avançat de seguretat en activitats a l’aire lliure. El curs, que ha comptat amb la participació de 23 responsables de seguretat de les diferents federacions de l’Estat espanyol, s’ha realitzat al Consell Superior d’Esports a Madrid.

Aquest curs, dividit en dos grans blocs, un dedicat a la gestió del risc i l’altre a la responsabilitat i la seguretat jurídica, pretén evitar accidents i està pensat per aprendre de les experiències viscudes. D’aquesta manera, s’ha treballat amb casos reals i documentats que mostren els accidents de muntanya. En aquest context, s’han plantejat les possibles negligències, els mals usos del material, la manca d’experiència o l’ús de mesures de seguretat.

Cap a un sistema de prevenció del risc

L’objectiu del curs, dirigit pels experts Alberto Ayora i Íñigo Ayllón, ha estat trobar i implantar un sistema de prevenció de risc per a les diferents entitats. El tercer bloc del curs, dedicat als primers auxilis en el medi natural, està programat per a l’any vinent. D’altra banda, en el marc d’aquest curs, la FEEC ha plantejat el projecte de crear el Comitè de Seguretat de Muntanya Català.