FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/01/2016

La FEEC participa als actes de la 47a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Cultura Excursionisme

La Flama de la Llengua Catalana s’ha renovat per 47a vegada a la població de Prada. Com ja és tradició, la flama s’ha encés al cementiri del municipi, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948 i a qui la FEEC ret homenatge cada any des del 1969.

A l’acte han assistit destacades figures com Corinne de Mozas, regidora d’Afers Catalans de l’Ajuntament de Prada; Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Comerç de l’Ajuntament d’Igualada; Jordi Taurinyà, president del Casal del Conflent; Antoni Glory, excursionista i activista de la llengua catalana a la Catalunya Nord; Gerard Fuentes, president de l’entitat Al-pi-nisme, organitzadora de l’acte; o Jordi Mir, filòleg impulsor de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Per part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), han assistit Lluís Simó, vicepresident, i Carme Oró, vocal.

El filòleg Jordi Mir recordava a l’entrevista del número 262 de la revista Vèrtex la primera encesa de la flama l’any 1968 “com una gran iniciativa de l’excursionisme català. A part d’un lingüista eminent, Fabra va ser un bon excursionista”.

Després de l’encesa i l’ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra, una cercavila amb els gegants d’Igualada, el ball de Cercolets, i vàries colles de grallers, ha acompanyat a tots els assistents fins a la Casa Comunal de Prada. Allà els nens i nenes de La Bressola han donat la benvinguda a tothom cantant tres cançons populars catalanes. Després dels corresponents parlaments per part de les autoritats s’ha ofert un aperitiu i un dinar popular.

La flama ha començat el seu camí fins a la Muntanya de Montserrat, on arribarà el proper 21 de febrer.

Fotografies / Lluís Simó