FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/03/2015

La FEEC participa al Congrés de la Federació Francesa de Senderisme

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya participa al Congrès de la Federació Francesa de Senderisme (Fédération Française de la Randonnée Pédestre) que tindrà lloc a Talteüll (el Rosselló, Catalunya Nord) els propers dies 27-29 de març.

Per una banda, la FEEC compartirà un estand amb l’Agència Catalana de Turisme per promocionar la pràctica del senderisme i la xarxa de senders homologats de Catalunya, així com altres activitats excursionistes de muntanya. A més, està prevista una presentació de la tasca de la Federació en l’àmbit de la promoció i la difusió del senderisme a Catalunya, així com el paper de les entitats i la xarxa de voluntariat per a la conservació dels més de 9.000 quilòmetres de senders homologats que hi ha al país.

En la presentació, que anirà a càrrec del vicepresident segon i cap de Comunicació i Màsqueting de la FEEC, Lluís Simó, i del vicepresident tercer i cap de l’Àrea de Territori, Josep Casanovas, també hi participarà l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. En el mateix acte es presentarà la ruta dels Senders del 1714, el projecte de caminar a través de la història de la Guerra de Successió, a través dels 10 punts clau, amb inici a les terres de ponent, a Lleida, fins al mercat del Born a Barcelona, passant per la Seu d’Urgell i altres municipis de Catalunya en 28 etapes i 645 quilòmetres.

Un congrés itinerant

El Congrès de la Federació Francesa de Senderisme és itinerant i aquest any se celebra a Talteüll (Tautavel en francès), a 25 minuts de Perpinyà. Aquest és un important enclavament dedicat a l’estudi de la Prehistòria, un petit poble amb projecció internacional gràcies a la troballa de l’Home de Tautavel, a la cova de l’Aragó, on s’han trobat restes de 450.000 anys d’antiguitat.