FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La FEEC participa a la commemoració del Tricentenari de la Batalla de Talamanca | FEEC

Notícies - 14/08/2014

La FEEC participa a la commemoració del Tricentenari de la Batalla de Talamanca

La vila de Talamanca, al Bages, ha celebrat aquest dimecres l’acte de commemoració del Tricentenari de la Batalla de Talamanca, la darrera victòria de l’exèrcit català durant la Guerra de Successió. L’acte, encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha comptat amb la participació del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, el vicepresident, Josep Casanovas i el també vicepresident, Lluís Simó.

Els assistents han fet primer una visita al municipi i han signat el llibre d’honor, acompanyats de l’alcalde del municipi, Josep Tarín; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; i el comissari de la commemoració del Tricentenari, Miquel Calçada. Tot seguit s’ha fet una ofrena floral al monòlit en memòria dels que van lluitar  per les llibertats de Catalunya, ubicat al peu del Castell de Talamanca.

Talamanca, punt clau de la Ruta dels Senders de 1714

Talamanca és un dels deu punts més importants de la Ruta dels Senders de 1714, sent el segon tram, entre el Born i el propi municipi de Talamanca, enllaçant quasi 67 quilòmetres de recorregut, i continuant cap a Moià, amb quasi 20 quilòmetres més de distància. El punt clau del segon tram és el castell de la vila de Talamanca, on es va viure la darrera victòria catalana un mes abans de la capitulació de Barcelona.