FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 29/09/2023

La FEEC participa a la 17a edició de l’ ‘Open Day’

Barcelonès Inclusió

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat del que ha estat ja la 17a edició de la diada “Open Day” que organitza la Fundació Johan Cruyff (Cruyff Foundation).

La diada ha reunit a més de 1.000 nois i noies de diferents escoles i centres de Catalunya per a participar en una jornada d’esport inclusiu a la zona esportiva de la Mar Bella a Barcelona.

La FEEC hi ha participat per primera vegada, gràcies a la bona relació existent amb la fundació Johan Cruyff. Les dues entitats treballem en un conveni de col·laboració que permeti estrenya els lligams per a potenciar l’esport inclusiu.

Des de la mateixa Àrea d’Inclusió de la FEEC, el seu responsable, Albert Pendón, ha participat a l’acte. Pendón s’ha encarregat de dirigir dues de les activitats proposades des de la FEEC per aquesta jornada, com han estat el senderisme amb barres direccionals per a persones invidents i el senderisme amb cadira Joëlette per a persones amb mobilitat reduïda. Les dues activitats han tingut molt bona acollida i han seguit demostrant el fet d’apropar l’esport i la muntanya per a tothom.

L’altre activitat proposada des de la FEEC, ha estat l’escalada, on els participants han pogut realitzar una ascenció al rocòdrom monòlit de la FEEC seguint les instruccions dels monitors i experimentant noves sensacions.

L’escalada, tot i les pors inicials, ha tingut una acollida excepcional per part dels participants, que han rigut, patit i gaudit gairebé en parts proporcionals de les seves grimpades i des seus personals ràpels de descens.

La FEEC vol seguir potenciant l’esport de muntanya inclusiu i per això continua buscant aliances per a poder fer encara més properes aquestes activitats.