FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

2 excursionistes per una cresta gelada
2 excursionistes per una cresta gelada

Notícies - 28/12/2023

La FEEC organitza les Jornades de Seguretat al gener

Baix Llobregat Seguretat Seguretat i Salut

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a través de l’Àrea de Seguretat i Salut i amb la col·laboració del Centre Excursionista Sant Boi, organitza les Jornades de Seguretat d’aquest any vinent. L’esdeveniment tindrà lloc al casal Can Massallera de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) el pròxim 13 de gener.

La seguretat i la prevenció d’accidents en el medi natural seran l’eix fonamental de la Jornada, que serà dirigida per experts en matèria de seguretat. Durant tot el dia, de 9 a 19 h, es duran a terme diferents ponències. Les intervencions aniran a càrrec de la companyia Howden, com a gestora de l’assegurança de la FEEC; de l’empresa de comunicació Verasat Global, SL; el Cos de Mossos d’Esquadra (UIM); el Cos d’Agents Rurals, i de diferents representants de l’Àrea de Seguretat i Salut de la Federació. Totes les ponències finalitzaran amb un torn obert de preguntes.

Per aprofundir en els objectius, les Jornades de Seguretat pretenen formar en matèria de seguretat i primers auxilis; fomentar la seguretat en les activitats a la natura; treballar l’organització i planificació de les sortides a la muntanya en el marc legal i legislatiu; despertar consciència i identificar de forma precoç el perill d’espècies perilloses de la fauna; conèixer com actuar davant d’un accident i com comunicar-se en situacions d’emergència en un lloc sense cobertura mòbil, i identificar l’assegurança i cobertura adients segons l’activitat practicada.

Aquesta iniciativa de la FEEC s’adreça als federats i federades i a les entitats amb la intenció que hi participin i comparteixin dubtes i suggeriments. En aquest enllaç pot consultar-se el programa de la Jornada.

La inscripció a l’acte s’ha de tramitar a través del gestor d’inscripcions de la Federació. El termini per a realitzar-la finalitza el 7 de gener.