FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Miquel Taverna
Foto: Miquel Taverna

Notícies - 22/07/2020

La FEEC obre el termini per presentar candidatures a la 25a Ensenya d’Or

Entitats Ensenya d'Or

El màxim guardó que atorga la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ja té oberta la seva convocatòria anual. A partir d’aquest 22 de juliol i fins al 31 d’octubre totes aquelles entitats que ho creguin oportú podran presentar la seva candidatura.

Les propostes les poden fer les entitats federades, la Junta Directiva de la FEEC, el Consell General de la FEEC i les diferents vegueries de la FEEC. Cal presentar les candidatures amb el màxim d’informació possible, amb un mateix document que reculli l’historial de la candidatura i una breu justificació del motiu per qual mereix l’Ensenya d’Or de la FEEC.

El guardó es pot concedir per mèrits en:

  • La realització d’activitats.
  • La col·laboració en òrgans federatius.
  • Com a directiu de la Federació.
  • Com a col·laborador d’entitat de la FEEC

Aquest guardó es concedeix una sola vegada i pot tenir caràcter individual o col·lectiu. Tanmateix, la concessió del guardó es pot declarar deserta.

Les propostes s’han de fer arribar mitjançant el formulari de sol·licitud a les oficines de la FEEC abans del 31 d’octubre de 2020 al correu electrònic: entitats@feec.cat o personalment a la seu social a Rambla 41, pral. 08002 Barcelona.

 

De Josep Escartín a Josep Maria Torras

En l’any del Centenari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, lliurarà la 25a Ensenya d’Or. Una data rodona que servirà per fer un homenatge també a Josep Maria Torras, última Ensenya d’Or de la FEEC i que va morir el passat 6 de maig.

El guardó es lliurarà a la festa anual de la FEEC que aquest 2020 estarà marcada pel Centenari de la federació i que si les circumstàncies ho permeten se celebrarà a mitjans de desembre.

En aquests 25 anys d’Ensenya d’Or han estat diverses les motivacions que han portat a donar l’ensenya d’or a personatges il·lustres de la muntanya al nostre país. Des d’aquella primera Ensenya a Josep Escartí i Escobar  han recollit el guardó noms com el Doctor Aguadé, Joan Rodés, Ramon Farré o Agustí Jolís en els primers anys fins a Juanjo Garra, Jordi Pons i Josep Maria Anglada, Carles Albesa o aquest darrer 2019 el desaparegut recentment Josep Maria Torras.

En aquests 25 anys només una dona Maria Antònia Simó ha recollit aquest guardó i des de la FEEC volem animar a presentar candidatures amb noms de dona per seguir posant en relleu l’important paper de les dones dins el món de la muntanya a Catalunya. No cal oblidar que la FEEC és actualment la segona federació esportiva amb més dones federades.

L’Ensenya d’Or també s’ha lliurat a entitats com la Servei General d’Informació de Muntanya o a Membres del grup Terra i Mar (TIM) de Sabadell i del GAM del C. Muntanyec Barcelonès. 

 

Descarrega el document per presentar la candidatura