FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/02/2021

La FEEC injectarà més de 125.000€ a entitats i clubs per minimitzar els efectes de la Covid-19

Entitats

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya té llest un primer paquet d’ajuts a entitats i clubs de més de 125.000€ per intentar minimitzar els efectes causats per la Covid-19. La FEEC vol d’aquesta manera sortir al rescat dels seus federats i associats que estan patint les conseqüències de la pandèmia.

La situació actual generada per la Covid-19, ha obligat a plantejar des de diferents sectors un desplegament continuat de mesures extraordinàries de caràcter social i econòmic. Els clubs i entitats de la FEEC no han estat al marge d’aquestes dificultats.

Per aquest motiu la Junta Directiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha aprovat per unanimitat, en la seva reunió mensual d’aquest dijous 18 de febrer de 2021, dotà a les entitats de la FEEC  amb uns ajuts directes per col·laborar amb les entitats en les circumstàncies actuals.

En total la FEEC destinarà 125.920,50 € amb la finalitat d’afavorir la sostenibilitat econòmica de les nostres entitats, l’excursionisme català, contribuir al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat, i pal·liar les afectacions econòmiques i socials que es puguin produir en les nostres entitats com a conseqüència de les mesures que s’hagin d’adoptar per raons de salut pública en el context de la pandèmia de la Covid-19.

Des de la Junta Directiva s’ha pres aquesta decisió gràcies al superàvit obtingut el darrer exercici 2020, on la FEEC va establir un nou registre rècord de federats amb 42.908 federats i federades anuals gràcies a la tasca realitzada des de les entitats. A més a més cal afegir la suspensió a causa de la pandèmia de la majoria d’activitats, programades i pressupostades en al mateix període.

Aquests ajuts es lliuraran segons criteris numèrics de federats i de socis dels clubs i entitats i únicament a les entitats que estiguin al corrent de la quota federativa.

Per cada llicència federativa tramitada durant el 2020 la FEEC abonarà 2€ a l’entitat i per cada soci d’aquesta entitat declarat l’any 2020, la FEEC abonarà 0’50€. Les llicències temporals queden excloses d’aquests indicadors.

Els ajuts directes no afectaran en cap cas al ràppel anual de les entitats.

Des de la Junta Directiva de la FEEC se segueix treballant per poder ajudar a les entitats a pal·liar el màxim possible els efectes causats per la pandèmia de la Covid-19.

Més de 40.000€ d’ajut als federats

Cal destacar que aquest 2021 aquests més de 125.000€ d’ajut directe a les entitats i clubs no han estat l’únic paquet d’ajuts que s’ha destinat des de la FEEC a combatre els efectes econòmics de la pandèmia. L’Assemblea Nacional de la FEEC celebrada de forma telemàtica el passat mes de novembre va decidir no pujar els preus de les llicències federatives tot i els increments previstos.

Això ha fet que la FEEC assumeixi l’increment de la despesa sanitària i no es carregui al federat. Una despesa sanitària que ha patit un augment d’entre el 8 i el 13% en els proveïdors sanitaris, un 8% IPS de les assegurances mèdiques i un 4’8% de l’IPC sanitari.

Aquesta despesa suposa un estalvi important per els federats que no veuran incrementada la seva llicència, ja que la FEEC assumeix de forma directa els 44.000€ d’augment que suposaria aquest increment.

Aquests ajuts que arriben de forma indirecte suposarien una injecció total de pràcticament 170.000€ per a entitats, clubs i federats.