FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/04/2023

La FEEC inicia la convocatòria a les proves d’accés del curs de Monitor de Marxa Nòrdica

Marxa nòrdica Formació

L’Àrea de Formació i ECAM de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) obre la convocatòria al curs de Monitor de Marxa Nòrdica que es realitzarà durant els mesos de maig i juny. Aquest curs federatiu constarà d’un bloc comú i, un altre, d’específic. A més, serà necessari superar un període de pràctiques.

L’objectiu del bloc comú, que serà de muntanya, és formar els esportistes en les principals nocions per a moure’s pel medi muntanyenc de manera segura. El bloc consistirà en 32 hores de formació presencial i semipresidencial i un període de pràctiques de 45 hores. Amb el bloc específic de Marxa Nòrdica es persegueix instruir en els coneixements fonamentals de l’especialitat. Aquesta part del curs es basarà en 24 hores de formació presencial i semipresencial i, també, d’un temps de pràctiques de 45 hores. Superar la prova d’accés serà obligatòria per accedir a aquest bloc.

El termini d’inscripció tant per a la prova de selecció com per al bloc específic de Marxa Nòrdica serà el 3 de maig. Les sol·licituds podran tramitar-se mitjançant el gestor d’inscripcions de la FEEC, tant per a l’accés, com per al bloc comú i l’específic. Les places s’assignaran per rigorós ordre de pagament.

Què és la Marxa Nòrdica

La Marxa Nòrdica (en anglès, nordic walking; en finès sauvakävely) va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Aquesta especialitat consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat. És una disciplina amb una tècnica específica que es basa en una progressió de passos i moviment dels braços, avantbraços i mans, a les quals van subjectes els bastons propis de la disciplina. D’aquesta manera, amb el seu ús actiu, es respecta la caminada natural.