FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/10/2016

La FEEC inclou noves modalitats esportives cobertes per l’assegurança del carnet federatiu

Societat

La Junta Directiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha negociat l’ampliació de les cobertures de les assegurances de les federades i dels federats.

Després d’ampliar la cobertura respecte el canicròs que ja es va anunciar el passat mes de març, des d’aquest mes de setembre la cobertura del carnet federatiu de la FEEC inclou el psicobloc, la marxa nòrdica i el senderisme amb cadires adaptades “Joëlette”, a petició de diverses entitats i sense cap cost afegit, tenint en compte la càrrega social que des de la FEEC es creu que és necessària.

El psicobloc consisteix a realitzar el mateix tipus d’escalada sense corda però sobre l’aigua (ja sigui sobre el mar, un riu, un embassament, una piscina, etc.). Així, s’aprofita l’aigua per esmorteir, permetent a més poder fer blocs de més altura (al voltant dels 20 metres) que en el cas del búlder tradicional està limitat. Cobertura a partir de la modalitat C del carnet FEEC en l’àmbit de lleure i en el competitiu en el marc federatiu.

La marxa nòrdica (en anglès, nordic walking) és un esport que consisteix en fer marxa amb bastons, que consta de diferents tècniques alhora de caminar. Cobertura a partir de la modalitat A del carnet FEEC en l’àmbit de lleure i en el competitiu en el marc federatiu.

D’altra banda, també queda coberta la pràctica de senderisme amb cadires Joëlette. Aquestes cadires són tot terreny i tenen només una roda, permetent així que les persones amb mobilitat reduïda, discapacitat física o altres dificultats, tinguin facilitat d’accés a la naturalesa, puguin practicar el senderisme o participar en proves, amb l’ajuda d’almenys dos acompanyants. Cal tenir en compte que la cobertura, a partir de la modalitat A del carnet FEEC, assegura només l’usuari/a de la Joëlette, no als seus portadors.