FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/06/2014

La FEEC impulsa l’Ultra Trail de l’Emmona amb innovacions en els dorsals, controls mèdics i una producció audiovisual

Curses per Muntanya

Uns 500 esportistes participen en la 5a edició de l’Ultra Trail de l’Emmona aquest cap de setmana del 14 i 15 de juny amb sortida i arribada a Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès). La Federació d’Entitats Excursionistes impulsa aquesta segona prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència amb dorsals per al marcatge electrònic, proves mèdiques en tot el recorregut i una producció audiovisual.

Els participants inscrits poden recollir els dorsals especials d’aquesta edició i realitzar el control mèdic a la plaça de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses, el divendres 13 de juny, a partir de les 17 hores. El dissabte, entre les 4.30 i les 5.30 hores del matí es tornen a entregar dorsals i xips, i es poden tornar a realitzar els controls mèdics. A les 6 hores del matí comença la cursa des del passeig del comte Guifré, per fer un recorregut amb un total de 18 controls. El control de la Vall de Núria tanca a les 20.45 hores, i el control final, a les 18 hores del diumenge, després de 36 hores de cursa. Els familiars i amics dels corredors poden realitzar el seguiment en directe des del web de la FEEC.

Les productores audiovisuals Zoopa, el JOC i Hemav s’han posat d’acord per a la realització de diversos vídeos amb l’ús de drones per mostrar les innovacions i l’espectacularitat de la prova i els paisatges per on transcorre. Aquests vídeos s’oferiran a través del web de la FEEC poc després de la realització de la prova i durant els dies posteriors.

logo-emmona-trans

L’Ultra Trail, la Marató i Un Poc d’Emmona per als més petits

La Ultra Trail de l’Emmona, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, té 106 quilòmetres, 8.300 metres de desnivell positiu, i recorre els cims més emblemàtics del Pirineu Oriental, passant per pobles de gran bellesa, a més de la Vall de Núria.

A més de la prova ultra, aquest any també organitza una marató de 47 quilòmetres i 4.100 metres de desnivell positiu, i la cursa “Un Poc d’Emmona”, pensada per als més joves, que ofereix tres recorreguts diferents. Un de 720 metres per a nens de P3, P4 i P5; un de 2,13 quilòmetres per a nens nascuts entre el 2004 i el 2007; i un de 4,38 quilòmetres per a nens nascuts entre el 2000 i el 2003.