FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 13/11/2023

La FEEC i Vèrtex se sumen a la campanya ‘No a la censura’

Cultura

La revista Vèrtex que edita la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya se suma a la campanya “No a la Censura” que ha engegat l’APPEC.

La campanya vol potenciar les revistes escrites en català dins del territori de parla catalana després de la censura que han petit diferents publicacions al País Valencià.

Des de l’APPEC es proposa que per cada nou subscriptor de la revista aquesta s’enviarà a una entitat del País Valencià, les Illes o la Catalunya Nord.

L’usuari entrarà a noalacensura.cat i comprarà una subscripció. Automàticament, un sistema aleatori designarà una entitat del domini lingüístic perquè rebi també la mateixa revista.

La campanya estarà en marxa fins a finals d’any.

La revista Vèrtex ha rebut el suport de diferents cares conegudes que han volgut potenciar la campanya i iniciar l’enviament de revistes a diverses entitats de parla catalana.
Així a partir d’aques mes la revista Vèrtex s’enviarà al Centre Cultural Català de Ceret, a l’associació de la Flama dels Països Catalans de Cotlliure i a la Plataforma de la Llengua de Prada tots a la Catalunya nord. A més a més també s’enviarà al Casal Jaume I d’Alacant, a l’Obra Cultural Balear a Inca i a l’Associació Cultural del Matarranya amb seu a Calaceit.
El cantant dels Pets, Lluís Gavaldà, l’actriu, Sílvia Bel, els alpinistes Araceli Segarra i Ferran Latorre o la corredora de Curses per Muntanya, Núria Picas són algunes de les cares conegudes que han donat suport a la campanya de Vèrtex.
Vèrtex segueix sent la revista esportiva en català més llegida amb un tiratge de 180.000 revistes anuals. Actualment la revista Vèrtex a més a més dels federats i federades de la FEEC s’envia a diferents federacions de muntanya de l’estat espanyol i federacions internacionals de l’àmbit europeu i mundial.