FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La FEEC i l’AEGM signen un nou acord de col·laboració per la formació de tècnics | FEEC

Notícies - 08/07/2016

La FEEC i l’AEGM signen un nou acord de col·laboració per la formació de tècnics

Formació

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i l’Associació Espanyola de Guies de Muntanya (AEGM) han signat un acord per col·laborar en la normalització i l’òptim desenvolupament dels ensenyaments de tècnics esportius de muntanya i escalada.

La FEEC, mitjançant el seu òrgan docent, l’Escola Catalana d’Alta Muntanya, és l’encarregada d’aportar el professorat per impartir els blocs específics de les titulacions de tècnics d’esport de les especialitats de muntanya i escalada als instituts que depenen del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, concretament: l’Institut de la Pobla de Segur (Pobla de Segur), l’Institut Abat Oliba (Ripoll), l’Institut l’Alt Berguedà (Bagà), l’Institut del Centre d’Alt Rendiment (Sant Cugat) i l’Institut de Tecnificació (Amposta).

L’AEGM és l’associació professional representativa dels guies de muntanya a l’Estat espanyol i els representants en l’àmbit internacional i en al marc de la organització UIMLA (Union of International Mountain Leaders Associations).

Amb aquest acord, l’AEGM assessorarà en l’estandarització de la formació de tècnics de muntanya mitjana en les competències UIMLA i es compromet a col·laborar amb la FEEC i els centres.  L’AEGM entregarà la credencial UIMLA de forma directa en els terminis establerts als alumnes titulats i membres de ple dret de l’AEGM. A partir d’aquest moment aquests tècnics estaran subjectes als drets i obligacions que estableix la UIMLA i l’AEGM

Titulats anteriors

Tots aquells tècnics titulats en els instituts Abat Oliba, Alt Berguedà i CAR durant el període sense conveni (cursos 2014-2015 i 2015-2016) que estiguin interessats en aconseguir el reconeixement UIMLA, hauran de participar en un curs de dos dies on s’avaluarà que tenen les competències que aquesta organització internacional requereix.

Aquest serà gratuït i es realitzarà durant el primer quadrimestre de 2017, en quan hi hagi les dates programades se’ls farà saber per què s’inscriguin.

AEGM

L’AEGM es va crear l’any 1993, a l’agrupar-se en una sola les diferents associacions professionals existents com l’objectiu de solucionar els aspectes relacionats amb la formació i la capacitació professional.  Així com el reconeixement i la regulació de l’exercici de la professió representant a aquest col·lectiu davant d’organismes i institucions oficials de l’Estat i les diferents Comunitats autònomes.

L’AEGM és una associació reconeguda per la UIAGM i la UIMLA, institucions internacionals d’implantació arreu del món i d’elevat prestigi, des de l’any 1994, ocupant un lloc en els comitès executius d’aquestes associacions.