FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/04/2023

La FEEC i la Fundació Kílian Jornet renoven el seu compromís per la conservació del medi natural

Natura

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Fundació Kílian Jornet han signat un acord que té com a objectiu la conservació del medi natural i, especialment, de les muntanyes de Catalunya. D’aquesta manera es preservarà la pràctica de l’esport de la forma més sostenible possible.

De fet, la col·laboració entre les dues entitats ja s’ha posat en marxa amb diverses activitats. Una de les primeres trobades conjuntes va ser la neteja d’una part del PN del Cadí Moixeró fa just un any o el projecte “A la Natura, no hi deixis rastre“, que promou el Cos dels Agents Rurals. Aquesta iniciativa busca conscienciar sobre la importància de respectar el medi natural quan se surt a gaudir-lo. El programa està destinat al públic infantil i a les seves famílies, essencialment. En el marc del projecte “A la Natura, no hi deixis rastre”, els Agents Rurals, la Fundació Kílian Jornet i la FEEC visitaran les escoles de Catalunya que ho sol·licitin per a dur a terme una xerrada educativa. Igualment, s’executaran una sèrie d’accions a través de les xarxes socials per tal de sensibilitzar sobre aquesta matèria i treballar en la consciència ciutadana.

Sobre el conveni, les dues entitats han consensuat diferents compromisos en la línia d’unir esforços. La FEEC i la Fundació Kílian Jornet formaran grups conjunts de treball per a l’elaboració d’activitats i material didàctic. A més, col·laboraran en l’edició de publicacions referents a la protecció del medi natural. Un altre dels punts de l’acord gira entorn la realització i participació d’ambdues parts en jornades tècniques i seminaris. Per acabar, han convingut la cooperació tècnica i l’assessorament mutu. Tots aquests compromisos persegueixen, en definitiva, l’esperit de l’Àrea de Natura de la FEEC: vetllar pels espais naturals i les bones pràctiques sostenibles durant l’exercici de les diferents activitats.

En el pacte, la FEEC es compromet a promoure campanyes de conscienciació i pedagogia de bona praxi entre els excursionistes. Així mateix, també entre les persones que visiten la natura com a activitat de lleure. La Fundació Kílian Jornet, per la seva banda, es responsabilitza a treballar braç a braç amb l’Àrea de Natura de la FEEC.

El conveni ha estat signat a Barcelona pel president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, i Kílian Jornet i Burgada, president de la Fundació Kílian Jornet.

Aquest acord ha de servir per a continuar treballant en l’entesa entre lleure, esport i natura.