FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 08/08/2023

La FEEC i Decathlon sumen esforços per a millorar la seguretat a la muntanya

Entitats Seguretat

Més de 850 rescats en el medi natural des del mes de gener, més de 400 excursionistes rescatats, xifres que parlen per elles mateixes i que demostren que l’augment de practicants d’activitats a la muntanya no ha anat acompanyat d’una millor formació per part d’aquells que practiquen alguna activitat al medi natural.
Amb l’objectiu clar d’aconseguir rebaixar el nombre de rescats i d’accidents a la muntanya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya suma esforços amb l’empresa Decathlon per a poder fer arribar tota la informació necessària per aquells que s’introdueixen en el món del senderisme, l’alpinisme o altres esports i activitats de muntanya.
Més de 850 rescats des del mes de gener, més de 400 excursionistes rescatats en el que portem d’estiu
La FEEC i la multinacional francesa han signat un acord de col·laboració on els treballadors de Decathlon podran donar informació de l’existència d’entitats i clubs on s’imparteix formació de muntanya. Des de la FEEC s’ha elaborat un panell informatiu que se situarà a les 26 botigues que Decathlon té arreu del país i on es podran llegir el manual bàsic abans de realitzar qualsevol activitat de muntanya.
L’acord pretén fomentar la seguretat a la muntanya i potenciar el coneixement de les entitats excursionistes per aquells usuaris que per primera vegada van a comprar material a les botigues Decathlon de Catalunya. Cal remarcar també que des de la FEEC s’està realitzant una formació específica per als treballadors i treballadores de Decathlon en seguretat a la muntanya i en poder conèixer millor el funcionament del material.
En breu les botigues de Decathlon també oferiran als clients els vídeos de seguretat realitzats conjuntament amb el Servei Meteorològic de Catalunya, gràcies a la col·laboració amb el portal Meteomuntanya que gestionen conjuntament des del mateix SMC i la FEEC.
La FEEC segueix apostant per la formació i la informació per a evitar els rescats de muntanya
El president de la FEEC, Jordi Merino, i el director territorial de Decathlon, Angel Pasamontes, han signat el conveni que ha de servir per a iniciar una col·laboració important per a millorar la seguretat a la muntanya.
L’acord permetrà també a clubs i entitats de la FEEC gaudir de diferents avantatges en l’organització d’esdeveniments amb Decathlon a Catalunya.
La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya obrirà així la primera col·laboració amb un centre comercial relacionada 100% amb la seguretat a la muntanya i inicia un projecte que no es descarta que s’amplïi a altres establiments relacionats amb la muntanya.