FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 03/05/2024

La FEEC homologarà les escoles de trail de Catalunya amb un nou segell

Curses per Muntanya Escoles de trail

El Comitè Tècnic d’Escoles de Trail de la FEEC continua treballant per acompanyar, donar suport i assessorar a les més de vint entitats de la Federació que compten amb
escoles de trail. L’objectiu principal és fomentar la pràctica de córrer per muntanya entre infants i joves a partir del joc, la disciplina esportiva i el respecte per l’entorn
natural.

Des del mateix comitè s’ha dibuixar una normativa on es destaquen objectius com: Garantir la diversió mitjançant l’esport i el lleure, oferint una activitat esportiva a tots els infants i joves que ho desitgin, fomentant la igualtat i oferint els mitjans d’entrenament més apropiats en relació amb la seva experiència, capacitat i edat.  Transmetre els valors de l’esport: respecte, amistat, esforç, compromís, constància, autosuperació, aprenentatge i participació. Ajudar-los a créixer, buscant l’assoliment d’un nivell alt de satisfacció personal en l’àmbit físic, mental i social, fent de la convivència i el treball en grup el puntal de l’activitat i aprenent que un esport individual sigui un esport d’equip. Conèixer i respectar el medi natural on duen a terme l’activitat.. entre d’altres objectius que s’han de seguir per a poder obtenir el nou segell.

Des de la FEEC es volen fomentar valors implícits amb l’esport i la muntanya com poden ser el respecte i coneixement del medi natural, el foment de l’activitat física, el treball en equip, l’esportivitat equitativa, tractant a tothom per igual, la inclusió a través de l’esport, l’amistat i companyonia, el compromís i la constància o l’aprenentatge i la participació.

Amb la voluntat de donar a conèixer els punts troncals necessaris per al correcte funcionament d’una escola de trail i d’oferir una activitat de qualitat, s’ha aprovat una normativa, seguint els anteriors paràmetres, per a obtenir el Segell d’Escola de Trail reconeguda per la FEEC.

Aquest segell arriba després de la presentació d’un mapa per a poder localitzar amb més facilitat a totes les nenes i nens que es vulguin iniciar en aquest esport. Un mapa que és actiu i on pròximament s’incorporaran noves escoles que han demanat entrar dins les escoles de trail FEEC.