FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/02/2017

La FEEC homologa una nova variant del GR® 11

Senders

El GR®11, el sender de gran recorregut que creua la serralada pirinenca pel vessant meridional, compta amb una nova variant homologada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Concretament es tracta del la variant GR® 11.19, que connecta el poble de Jou (Pallars Sobirà) amb el Prat de Pierró (entre l’estany de Sant Maurici i Espot). El recorregut, de 9,62 quilòmetres, permet fer un recorregut alternatiu a l’etapa que va de la Guingueta d’Àneu al refugi Ernest Mallafré passant pel refugi del Pla de la Font i el coll de Fogueruix. L’itinerari coincideix en una part amb la ruta de Camins Vius, el sender de circumval·lació que fa la volta al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L’Associació Esportiva Pallars és l’entitat excursionista promotora i encarregada del manteniment d’aquesta nova variant, que esperem que gaudiu durant la temporada estival.

GR® 11. El Sender del Pirineu
També conegut com a Sender del Pirineu, el GR® 11 és el sender de gran recorregut peninsular muntanyenc per antonomàsia. Recorre tota la serralada pirinenca pel seu vessant meridional des de la Mediterrània al Cantàbric. En el seu tram català té un recorregut de 419 quilòmetres dividits en 24 etapes i s’estén, de ponent a llevant, des del refugi de Conangles, en la frontera catalano-aragonesa, fins al Cap de Creus, transitant per algunes de les raconades pirinenques de més renom i espectaculars del país. La seva travessa al complet suposa un repte senderista de primer ordre, a l’abast només d’excursionistes amb experiència i una bona forma física. També se’n pot gaudir plantejant-nos etapes soltes o trams de vàries etapes.