FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xarxa Parcs Naturals
Foto: Xarxa Parcs Naturals

Notícies - 29/12/2023

La FEEC homologa quatre nous itineraris i en torna a homologar onze de la Xarxa de Parcs Naturals

Senders

Els senders locals SL-C 124Puigsec, el  SL-C 125 Sant Feliuet de Savassona (ambdós a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona), el SL-C 62 la Font del Janet (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac) i el SL-C 117 La font de Can Gurguí (Parc de la Serralada Litoral), de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, han estat homologats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) durant el 2023. Onze senders més han estat rehomologats per la mateixa entitat.

Amb l’homologació de senders, la FEEC afegeix un segell de qualitat a la xarxa catalana, incorporant la utilització dels senyals GR®, PR® i SL®, fàcilment reconegudes pels usuaris i usuàries catalans i de la resta d’Europa per les característiques franges horitzontals de color blanc que es combinen amb altres de color vermell, groc i verd respectivament per indicar el camí a seguir. Després d’homologar els senders, cal tornar-los a revisar al cap de cinc anys per garantir que els senyals i les indicacions estan en bon estat i la ruta es pot seguir amb seguretat.

El SL-C 124 Puigsec (veure fullet), de 5,47 kms, és un sender circular pràcticament pla a Sant Julià de Vilatorta, que transcorre per l’ermita de Sant Roc, la font del Puigsec i la bassa i camps de Puigsec, entre d’altres. Pel que fa al SL-C Sant Feliuet de Savassona (veure fullet), a Tavèrnoles, té una llargada de poc més de 6 km i molts elements de patrimoni cultural interessants: església de Sant Esteve de Tavèrnoles, Mirador, l’ermita de Sant Feliuet de Savassona, la Pedra del Sacrifici, el Dau, la Pedra de les Bruixes i la Pedra de l’Home.

El SL C-62 és un sender circular fàcil (2,5 km), i ben marcat amb origen i final a la plaça de Raval de Talamanca, passant per la fontde Janet, la sitja de Carbonet, la barraca de Cal Ramon Quenyo i l’era de Mill. Pel que fa al SL-C 117 La font de Can Gurguí, és un sender circular amb inici i final al municipi de Vallromanes, amb una distància de 6,44 km i un desnivell de 270 metres, que transcorre per l’església de Sant Vicenç, la riera de Vallromanes, la font de Can Gurguí, la font de Sant Joaquim i la torre de de Sant Isidre.

Font de Can Gurgui

Rehomologacions

Pel que fa als senders que s’han tornat a homologar n’hi ha quatre del Montseny: PR-C 200 Aiguafreda de Dalt, PR-C 201 Castell de Montsoriu, SL-C 81 Sender del castanyer de les Nou Branques i SL-C 88 De Gaserans a coll de n’Orri. A l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona s’han tornat a validar el SL-C 94 Ruta de les carboneres i SL-C 121 El pont de Malafogassa mentre que al parc de la Serralada de Marina ha estat el SL-C 96 El Rocar. Els altres senders són SL-C 74 El pont de la Vila, SL-C 78 L’ermita de l’Erola i SL-C 79 La vall d’Olzinelles, al Parc del Montnegre i el Corredor, i el SL-C 129 Del castell de Montesquiu al castell de Besora (Parc del Castell de Montesquiu).

La FEEC, a través dels clubs i en aquest cas dels espais naturals, són els responsables del manteniment de la xarxa de senders homologats de Catalunya, amb quasi 12.000 km de senders homologats (uns 2.000 només a la Xarxa de Parcs Naturals), 106 entitats mantenidores repartides arreu del territori i més de 300 federats i federades socis de clubs, centres i entitats excursionistes que cuiden els senders de la FEEC.