FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/04/2024

La FEEC estrena un nou mapa de les ‘escoles trail’ del país

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Escoles de trail

La molta demanda els darrers anys per a iniciar-se en les curses per muntanya ha portat a la proliferació arreu del país de diferents escoles especialitzades en els estrenaments específics de curses per muntanya.

Queda lluny aquell 1998 quan una pionera selecció de l’especialitat es formava per a representar a Catalunya en competicions internacionals. Actualment Catalunya és un dels països capdavanters en l’àmbit competitiu de del Curses per Muntanya. Noms històrics com els de Kilian Jornet, Agustí Roc, Kiku Soler, Teresa Forn, Agnés Riera, Anna Serra, van donar pas a noves formades d’esportistes per muntanya que han fet d’aquest esport un esport molt arrelat al territori.

Els últims èxits del planter català al mundial del Gran Sasso són un exemple més de la bona tasca que s’està fent des de les diferents entitats i clubs que gestionen escoles de formació de curses per muntanya.

En el darrer mundial juvenil, Catalunya va sumar 26 medalles

Els darrers anys moltes entitats de la FEEC han incorporat escoles de trail amb l’objectiu principal de difondre córrer per muntanya com a esport base i federat, i promoure, alhora, valors com l’esforç, la companyonia i el treball en equip, la importància de l’activitat física, la igualtat i la inclusió o el compromís i el respecte a la natura, entre d’altres.
El Comitè Tècnic d’Escoles de trail continua vetllant perquè aquests valors es mantinguin, i així donar un punt més de qualitat tant a les escoles com al Circuit Català d’Escoles de trail, que aquest any ja ha arribat a la seva tercera edició.
Sabedors de l’interès que desperta aquesta activitat, s’ha elaborat aquest mapa de consulta de les escoles de trail de la FEEC que s’anirà actualitzant a mesura que en sorgeixin de noves.