FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/08/2014

La FEEC es reuneix amb la Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra

Des de la FEEC s’han realitzat una série de contactes amb els cosos de seguretat i protecció de Catalunya per activar un comitè de seguiment. Amb aquest objectiu, en els últims mesos, s’han mantingut reunions amb Bombers, Protecció Civil i Creu Roja. L’última d’aquestes trobades ha estat amb els resposables de la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra.

La reunió, que va comptar amb la participació del president de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat del vicepresident, Lluís Simó, i els resposables de la Unitat d’Intervenció en Muntanya, va tenir lloc al Complex Central Egara, el quarter general de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra situat a Sabadell.

Els pricipals temes abordats i que formaran part d’un acord més ampli que se signarà més endavant, han estat: la detecció de zones d’especial accidentalitat i de conflicte en zones de muntanya, la supervisió dels refugis guardats en període de tancament, la col·laboració en la seguretat durant la celebració de proves esportives, el reforç en tasques de millora en equipaments estratègics i la col·laboració en la realització de cursos de formació.

La Unitat d’Interveció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra

La Unitat d’Intervenció en Muntanya és una dels cinc organismes de l’Àrea Central de Suport Operatiu que ofereixen els seus serveis altament especialitzats a la resta d’àrees del cos de Mossos d’Esquadra. Aquesta unitat especialitzada actua en entorns de muntanya i de difícil accés, en general per rescatar persones accidentades o perdudes. També actuen com a policia judicial quan cal actuar en aquests entorns.

La unitat utilitza disciplines com l’alpinisme, el descens per barrancs i aigües vives, l’escalada en roca, l’espeleologia, l’esquí de muntanya i alpí, orientació, nivologia i allaus, i tècniques d’autorescat. A més a més són capaços d’executar qualsevol responsabilitat dels Mossos en l’entorn de muntanya, així que tenen formació també en determinades especialitats policials com ara la protecció de personalitats o la policia judicial.

Els agents d’aquesta unitat tenen la seva base als municipis de muntanya, com ara: la Seu d’Urgell, Vielha i Olot. Durant la temporada d’esquí en algunes ocasions també fan funcions de seguretat ciutadana a les pistes i la muntanya.

Foto: Diari de Girona