FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/09/2020

La FEEC en contra de la inhabilitació del MHP Quim Torra

Societat

Davant la sentència emesa avui pel Tribunal Suprem de Madrid, i feta efectiva pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, amb la inhabilitació del MH President de la Generalitat, Quim Torra, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya referma el seu posicionament en contra d’aquesta situació de clara injustícia. L’Estat espanyol condemna i deixa a Catalunya sense president pel simple fet de penjar una pancarta. Es tracta clarament d’una sentència contra la democràcia. Per primera vegada aquest segle un estat anomenat democràtic ha inhabilitat un President escollit a les urnes.

Des de la FEEC, com a federació històrica centenària i amb unes arrels catalanistes i democràtiques, sempre s’ha defensat el dret a decidir i la identitat cultural i nacional pròpia de Catalunya. L’excursionisme al nostre país cal recordar que ha anat lligat des dels seus inicis a la conservació de l’espai en què es desenvolupa i a la fusió entre la muntanya i la cultura catalana. Seguirem defensat la llengua i la cultura vinculats al món de la muntanya.

Només és el poble de Catalunya qui posa o lleva un president de la Generalitat. És per aquest motiu que rebutgem l’ofensiva de l’Estat espanyol a l’hora de tractar la dissidència. La inhabilitació del President Torra és un atac més a l’estructura política i social del nostre país i de la demanda de catalans i catalanes a favor del dret a decidir.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha defensat, defensa i defensarà la llibertat d’expressió i reclamant l’alliberament dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats i exiliades.