FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 24/09/2021

La FEEC en contra de la detenció del MHP Carles Puigdemont

Societat

Davant la  detenció executada per l’Estat italià del MHP Carles Puigdemont, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya referma el seu posicionament en contra d’aquesta situació de clara injustícia. Es tracta clarament d’una detenció arbitrària, antidemocràcia i que per segona vegada en aquest segle un Estat anomenat democràtic ha detingut a un President escollit democràticament a les urnes.

La persecució contra el Govern de la Generalitat els últims anys ha esdevingut una conseqüència d’un poble que democràticament ha triat als seus dirigents i ha votat per seguir un full de ruta. Des de la FEEC apostem per un diàleg entre totes les parts i per l’entesa per arribar a un acord que aposti pel respecte i la llibertat.

Des de la FEEC, com a federació històrica centenària i amb unes arrels catalanistes i democràtiques, sempre s’ha defensat el dret a decidir i la identitat cultural i nacional pròpia de Catalunya. L’excursionisme al nostre país, cal recordar, que ha anat lligat des dels seus inicis a la conservació de l’espai en què es desenvolupa i a la fusió entre la muntanya i la cultura catalana. Seguirem defensat la llengua, la cultura vinculades i la societat vinculades al nostre territori.

Catalunya ha vist en els darrers anys com els poder judicials de l’Estat Espanyol s’han encarrecat de tancar a la pressó un govern escollit democràticament, d’inhabilitar a dos Presidents de la Generalitat, de portar a l’exili a una part del Govern o de reprimir a companys i companyes amb proves poc clares i concluents.

Fugint de qualsevol sigla política i sense entrar en cap politització de la que molts cops ens acusen, entenen que a la vida cal prendre partit, defensarem sempre aquelles injustícies que ataquen directament a aspectes culturals, lingüístics, mediambientals dels nostre país.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha defensat, defensa i defensarà la llibertat d’expressió i se suma al reclam per demanar l’alliberament immediat del President, Carles Puigdemont en aquesta detenció arbitrària.