FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/03/2015

La FEEC dóna suport a la campanya ‘Sortim a guanyar’, de defensa de l’esport català

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) dóna suport a la campanya “Sortim a guanyar” per fer front als greuges que pateix l’esport català, i anima a les entitats excursionistes i clubs esportius, així com als federats i socis de les entitats, a manifestar-se a favor de l’esport català i a participar en les accions previstes.

Les actuacions previstes en aquesta campanya, que van ser aprovades per totes les federacions esportives catalanes assistents a la reunió celebrada la setmana passada, en la qual es va aprovar un manifest conjunt per reivindicar l’esport català i es van establir les accions per aconseguir el suport de la ciutadania i dels ajuntaments del país. La campanya tindrà com a punt àlgid la celebració d’un acte públic unitari amb el lema “Stop, greuges esport català” al Centre Esportiu de l’Estació del Nord de Barcelona el proper dijous 19 de març, a les 12 hores.

Un dels objectius de la campanya “Sortim a guanyar” és transcendir l’àmbit esportiu i arribar al conjunt de la ciutadania. Per això s’ha iniciat la recollida de signatures de suport al manifest a través de la plataforma web change.org. A més, s’ha creat el hashtag #sortimaguanyar perquè tothom pugui donar suport a la campanya a través de les xarxes socials, fent-se una fotografia amb un objecte esportiu.

Greuges a l’esport català

Amb la campanya “Sortim a guanyar” es vol mostrar la unitat del món esportiu català per fer front als greuges i perjudicis que el sector està patint a causa de les recents accions legislatives que menystenen la realitat esportiva catalana. L’esport s’ha convertit en un fenomen social universal que contribueix a reduir desigualtats socials i culturals, així com a una millora de la salut i el benestar, alhora que és una eina educativa i generadora de valors.

Entre els greuges a l’esport català destaca la implantació de la llicència única, però, també, el menysteniment a la formació federativa, l’obligatorietat a donar d’alta a la Seguretat Social, l’eliminació de l’exempció sobre l’impost de societats o l’augment de l’IVA al 21 % als serveis esportius prestats per particulars i empreses.