FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Diana Martin - Comunicand
Foto: Diana Martin - Comunicand

Notícies - 10/04/2024

La FEEC convoca les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya

Cerdanya Esquí de muntanya Centres de tecnificació

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) convoca les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) els dies 20 i 21 d’abril a la Masella, si les condicions ho permeten. El CTEMC és un dels referents en l’àmbit internacional en la formació de joves esquiadors de muntanya de competició.

Per a poder participar en el procés de selecció, la Federació ha establert un seguit de requisits:

  • Estar en possessió del carnet federatiu FEEC modalitat D de l’any 2024.
  • Tenir a 31 de desembre de 2024 de 14 a 18 anys.
  • Adjuntar l’historial esportiu que garanteixi un nivell d’esquí alpí mitjà/alt.
  • Aportar un certificat mèdic d’aptitud física per a l’esquí de muntanya. En cas de no presentar el document, cal incloure la declaració explícita de possessió d’aquest certificat.
  • Per als menors de 18 anys, és necessària l’autorització materna, paterna o d’un tutor legal especificant que l’esportista posseeix un certificat mèdic d’aptitud física per a l’esquí de muntanya.

Les proves de selecció al CTEMC constaran de dos tipus de test, de tècnica i físic. Pel que fa als primers, s’avaluarà la tècnica utilitzada en un tram de lliscament amb pells, en un tram de conversions, en una zona de descens sense pells per terreny no trepitjat i en un tram amb pas patinador. A més, tindran una segona part amb un circuit de canvis.

En referència als tests físics, els participants hauran de superar un test vertical amb esquís que mesurarà la seva capacitat aeròbica. Per acabar, el jurat de tècnics entrevistarà personalment a cadascun dels aspirants.

La sol·licitud per accedir a les proves es tramita mitjançant el gestor d’inscripcions de la FEEC. La data límit per a enviar-la, així com la documentació pertinent, és el 18 d’abril.